La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alta tensió al Llevant

Un grup d’aficionats van increpar els jugadors

-

La golejada rebuda dilluns pel Llevant a l’estadi La Ceràmica (5-0) ha portat a un punt de tensió sense precedents entre els aficionats granotes i els seus futboliste­s. Tot i que la delegació de penyes del Llevant va anul·lar el viatge a Vila-real, els pocs seguidors desplaçats van increpar amb duresa els jugadors al final del partit amb el crit d’“aquesta samarreta no la mereixeu”.

Diversos jugadors del Llevant, entre ells Gonzalo Melero, un futbolista format al planter del Reial Madrid que compleix la tercera temporada al Ciutat de València, van baixar de l’autobús de l’equip per demanar perdó i donar explicacio­ns als que els insultaven. “Tenen dret de queixar-se, sumem una volta sense guanyar, no podem donar-los les alegries que volen”, va assenyalar Melero. Altres aficionats van tornar a increpar els futboliste­s quan l’autobús va arribar a València. La UD Llevant va en última posició de la classifica­ció, sense estrenar encara el compte de victòries, a vuit punts dels 16 de l’Elx que marquen ara mateix la salvació. El club acumula tres entrenador­s aquesta temporada: Paco López, destituït a l’octubre, Javier Pereira i, des del 30 de novembre, l’italià Alessio Lisci.

El president i màxim accionista del club, Quico Catalán, va fer ahir a la tarda una roda de premsa en la qual va anunciar la intenció de sotmetre’s “a un examen del llevantini­sme al final de temporada passi el que passi” i va afegir que no marxa ara “per responsabi­litat”. Tot i això, no va saber precisar com es farà aquest examen i qui podrà participar en aquesta votació.

Català va indicar “no tenir cap afecció al càrrec. Continuaré si sento l’afecte de la gent i, si no, me n’aniré a casa. No vull perpetuar-me. Si me’n vaig ara li faig un mal servei al club, no seria responsabl­e. Si jo no em sentís avui avalat me n’aniria a casa, però crec que el llevantini­sme mereix un president que doni la cara”, va assegurar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain