La Vanguardia (Català-1ª edició)

La candidata de dretes, Pécresse, titlla Macron de “president piròman”

- París. Correspons­al

La candidata d’Els Republican­s (LR, dreta) a l’Elisi, Valérie Pécresse, va passar ahir a l’ofensiva contra Emmanuel Macron, a qui va acusar de ser un “president piròman” que menysprea els francesos i sembra la discòrdia.

Pécresse va convocar una roda de premsa al quarter general de la seva campanya, al districte XVII de París, i va atacar amb duresa Macron per les seves recents declaracio­ns sobre els qui es neguen a vacunar-se contra la covid. El president els va retreure l’actitud insolidàri­a i va admetre que els volia “fastigueja­r fins al final” amb restriccio­ns en la seva vida.

“Jo seré la presidenta del respecte”, va prometre Pécresse, que actualment és al capdavant d’Illa de França, la regió parisenca. La candidata va estar acompanyad­a pels seus tres principals adversaris a les primàries –Éric Ciotti, Michel Barnier i Xavier Bertrand– que ara formen part del seu equip com a consellers.

Pécresse va considerar intolerabl­e el to utilitzat per Macron amb els no vacunats, tenint en compte que “no han infringit cap llei”. L’aspirant presidenci­al va assegurar que l’actual inquilí de l’Elisi fractura el país i és “un president dur amb els febles i dèbil amb els forts”.

Segons un sondeig publicat per Le Parisien i l’emissora France Info, la polèmica sobre els no vacunats no ha perjudicat les expectativ­es de Macron davant les eleccions d’abril. Es manté o fins i tot puja una mica. És entre un 25,5% i un 26% en la primera volta, per davant de la ultradreta­na Marine Le Pen (17%) i de Pécresse (16%). L’enquesta pronostica que Macron batria qualsevol de les dues en la segona volta. L’ultra Éric Zemmour va a la baixa (12%) i cap candidat d’esquerres no supera un 9%. ●

Un sondeig mostra que el cap d’Estat francès no perd suport després d’amenaçar els no vacunats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain