La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un bombardeig en un camp de desplaçats del Tigré deixa 56 morts

-

Un bombardeig en un camp de persones desplaçade­s a la regió etíop del Tigré va provocar, almenys, 56 morts i 30 ferits la nit de divendres. Entre les víctimes hi ha diversos nens, van assegurar a l’agència Reuters dos cooperants del camp.

Fotografie­s que circulaven ahir a internet semblaven mostrar gent ferida que estava sent atesa en una escola.

“Les bombes van arribar a mitjanit. Era fosc del tot i no van poder fugir”, va explicar un dels cooperants, que havia visitat l’hospital on es van traslladar els ferits. El camp de desplaçats acull moltes dones ancianes i nens, va afegir.

Tant el portaveu de l’exèrcit etíop com el del Govern no van voler confirmar el bombardeig. El Govern d’Abiy Ahmed ha negat reiteradam­ent que hagi atacat població civil intenciona­dament durant els 14 mesos de conflicte amb les forces rebels del Tigré, malgrat les denúncies reiterades d’atrocitats comeses per les dues parts.

El portaveu del Front d’Alliberame­nt Popular del Tigré (FAPT), Getachew Reda, va dir en un tuit que es tractava d’“un altre cruel atac amb dron d’Abiy Ahmed en un camp per a desplaçats” i que hi havia, de moment, “56 víctimes civils innocents”.

El conflicte armat entre el Govern etíop i els rebels del Tigré ha provocat milers de víctimes des que va començar, el novembre del 2020. Tot i que els enfrontame­nts sobre el terreny s’han aturat, els bombardejo­s contra posicions rebels han continuat.

Divendres, hores abans del bombardeig, el Govern havia excarcerat diversos líders opositors, entre ells, membres de l’FAPT, en una amnistia a propòsit del Nadal ortodox. El primer ministre, Abiy Ahmed, va anunciar que obriria un diàleg per aconseguir la reconcilia­ció nacional.

Tot i això, l’FAPT es va mostrar escèptic i va acusar el Govern de bloquejar sistemàtic­ament l’arribada d’ajuda humanitàri­a a la regió. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain