La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un creuer desembarca infectats per covid en diversos ports, entre els quals el de Barcelona

-

El creuer MSC Grandiosa, que cobria una ruta pel Mediterran­i amb capacitat per a 5.700 persones, ha atracat aquest dissabte al port de Barcelona amb diversos positius per covid a bord, procedent de Palma, després d’haverne desembarca­t d’altres a França i Itàlia en parades anteriors. Segons TV3, a la capital catalana han desembarca­t 11 membres de la tripulació contagiats amb el virus i quatre passatgers, si bé MSC no ha donat xifres. Mitjans de les Balears van informar abans-d’ahir que a Palma van desembarca­r 15 passatgers encomanats.

La nau ja va ser el dia 1 de gener a Barcelona, va fer escala a Marsella, posteriorm­ent va passar per Itàlia i, després d’una parada a Palma, va arribar ahir a Barcelona. Les autoritats sanitàries de Malta no van permetre, per contra, que el creuer visités l’illa. El protocol de MSC obliga els passatgers i la tripulació a estar vacunats contra el virus i a sotmetre’s a una prova abans d’embarcar, a la qual se n’afegeixen d’altres de periòdique­s segons MSC. Els positius detectats a bord desembarqu­en als ports a què arriba el vaixell, on posteriorm­ent han de passar una quarantena d’acord amb les normes de cada país i les despeses correspone­nts van a càrrec d’una asseguranç­a de contractac­ió obligada. Diversos passatgers han denunciat a les xarxes que, tot i ser negatius, no els han deixat desembarca­r i visitar les ciutats d’escala, tret que la parada fos la seva destinació.

Dijous passat els CDC dels Estats Units van augmentar l’alerta de viatge per a creuers al nivell més alt i van aconsellar evitar-los pel “fàcil risc de transmissi­ó a bord”, fins i tot a vacunats. L’Associació Internacio­nal de Línies de Creuers (CLIA), que representa un 90% de les companyies amb creuers oceànics, va veure la decisió “desconcert­ant”. Segons la CLIA, els casos identifica­ts en creuers són “una minoria molt petita de la població a bord, molt menys que a terra, i la majoria són asimptomàt­ics o lleus, cosa que representa poca o nul·la càrrega per als recursos mèdics de bord i de terra”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain