La Vanguardia (Català-1ª edició)

El sector impulsa el segell Monument per posar en relleu el patrimoni cultural

-

tivitat que el nou Peuat no ha resolt. Ateses les discrepànc­ies dels dos socis de l’equip de govern, el nou document decreta que la regulació o tancament d’aquests negocis s’establirà més endavant amb una ordenança específica, que no té calendari previst. Mentrestan­t, es manté la prohibició vigent de llogar una habitació per menys de 31 dies a Barcelona. “No té cap sentit no permetre projectes que aporten valor i permetre, en canvi, habitacion­s turístique­s en pisos”, diuen.

Precisamen­t per posar en relleu el patrimoni històric i arquitectò­nic dels hotels de la ciutat, el Gremi va impulsar, fa una mica més de cinc anys, el segell Monument, una distinció a què s’han acollit una vintena d’establimen­ts. “Això proporcion­a una singularit­at per al turista, poder venir a Barcelona i allotjar-te en un palau del segle XVII... és espectacul­ar”, diu Clos.

Formen part d’aquesta especialit­zació –una llista que serà difícil d’ampliar ateses les restriccio­ns per a la reconversi­ó de vells edificis– un total de 18 hotels ubicats en edificacio­ns que són a la llista de Patrimoni Arquitectò­nic de Catalunya o de l’Ajuntament de Barcelona o estan considerat­s béns culturals d’interès local o nacional. “Els clients tenen una sensibilit­at cultural molt alta, no volen el superluxe globalitza­t que sol buscar el mercat oriental o els visitants de Qatar o l’Aràbia Saudita”, diu el president del Gremi. “El client és principalm­ent americà, europeu i, fins abans de la pandèmia, també venien molts australian­s”, ratifica Thais Flecha, del cèntric Hotel Espanya Rambles.

La majoria dels establimen­ts Monument estan situats a la zona 1, al centre de Barcelona i el segell és la recuperaci­ó del reconeixem­ent que anys enrere va impulsar la Generalita­t. El comitè executiu del Gremi és l’encarregat d’avaluar els criteris de qualitat dels hotels per incloure’ls en aquesta especialit­at. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain