La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Síndic s’afanya a donar pisos per als avis sense llum del Raval

-

El Síndic de Greuges de Barcelona va demanar ahir a l’Ajuntament que proporcion­i el més aviat possible habitatges en condicions als llogaters d’un edifici per a persones grans de gestió municipal que el dia 31 van perdre el subministr­ament elèctric arran d’un incendi. David Bondia va visitar ahir l’immoble ubicat al carrer Nou de la Rambla del barri del Raval i va comprovar la difícil situació en què estan aquestes persones.

“No es poden dutxar amb aigua calenta, tenen problemes per cuinar, i alguns no han pogut sortir al carrer des que es van quedar sense ascensor. Els pocs que van acceptar un reallotjam­ent d’emergència estan tornant als seus habitatges perquè en aquests llocs el bany està fora de l’habitació, i algunes d’aquestes persones tenen molts problemes de mobilitat. Com a societat, no ens podem permetre aquesta situació. Atès que l’avaria trigarà uns quants mesos a repararse, l’Ajuntament ha de facilitar als afectats pisos adequats com més aviat millor”.

El problema que va poder constatar el Síndic quan ho va anar a veure, és que la major part dels llogaters no vol deixar els habitatges, perquè tenen por que els ocupin durant la seva absència. De fet, la finca, en què hi ha un total de 48 habitatges, té, com a mínim, vuit pisos ocupats. El regidor responsabl­e del districte de Ciutat Vella, el comú Jordi Rabassa, va informar al Síndic que l’Ajuntament espera que aquesta pròxima setmana pugui disposar d’un pla de reallotjam­ent, un pla que també haurà de tenir en compte els ocupes, perquè les primeres inspeccion­s indiquen que per a les feines de reparació es necessita que l’immoble no estigui habitat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain