La Vanguardia (Català-1ª edició)

El València diu: “Robatoris a Madrid”

- CARLOS NOVO

El Reial Madrid va tornar al camí de la victòria guanyant el València al Bernabeu en un partit desequilib­rat a prop del descans amb un penal d’Alderete a Casemiro, i que va transforma­r Benzema, que abonarà les polèmiques arbitrals dels Madrid-València. La pena màxima, una inapreciab­le topada entre el central paraguaià i el migcampist­a brasiler, el que Ancelotti va anomenar al seu dia “un penaltito”, la va assenyalar sense dubtar-ho ni un moment el canari Hernández Hernández, l’àrbitre més injuriat pels blancs.

En una nit molt freda, el Madrid va guanyar però amb polèmica. L’equip d’Ancelotti va recuperar Vinícius, Kroos i Modric de cop i això és dir molt. El València de Bordalás es va plantar bé i durant la primera mitja hora va jugar de tu a tu al Madrid. Va tirar molt amunt la línia i el va incomodar, però el gas li va durar la primera mitja hora per acabar el període tancat a l’entorn de Cillessen, que als 32 anys debutava al Bernabeu.

El guió del València es va acostar al que s’ha vist en aquest estadi sovint. Tenir la possessió i amenaçar no acaba donant rèdit si la possessió no es concreta amb rematades. Courtois va viure tranquil. Guedes, des d’una banda, va ser qui més va amenaçar de fer les seves incursions però Yunus i Maxi Gómez no van tenir protagonis­me.

El Madrid no va començar bé. Casemiro es va carregar amb una de groga i el joc local consistia a buscar Vinícius per l’esquerra. El brasiler topava amb Piccini una vegada que Correia va ser baixa d’última hora. Vinícius el va desbordar un parell de cops però la defensa valència el neutralitz­ava.

Com sol passar, el Madrid va créixer a mesura que Modric va anar fent seva la pilota. El croat es va fer de mica en mica omnipresen­t i es va començar a associar amb Benzema. La primera ocasió clara dels blancs va arribar a la mitja hora amb una rematada d’Asensio que va tapar bé Cillessen. A partir d’aquí tot va virar per als de casa. El gol va semblar arribar primer en una rematada de Benzema que se’n va anar fora i després en un xut de Modric que amb el porter holandès batut se’n va anar al travesser. El croat ja va llançar el pal al Coliseum, com si ara fos la seva especialit­at.

Quan el partit enfilava sense gols cap al descans, al minut 42 va arribar la jugada polèmica. Casemiro va entrar a l’àrea, Alderete se’l va creuar al davant i tots dos van impactar lleugerame­nt amb els peus. El brasiler va acabar a terra. Hernández Hernández era gairebé al costat i sense dubtar

“Allò dels robatoris a Ma● drid comença a ser una cosa repetitiva”. Per inèdit i directe, el missatge, publicat ahir a la mitja part pel València a les xarxes socials, no va deixar ningú indiferent. “No és excusa, però Casemiro és el que li pega per darrere, ho hem vist en el descans –va dir Gayá, defensa valenciani­sta que va veure l’escena de molt a prop–. No ho va assenyalar el penal. Ningú no li va dir res des del VAR o si l’hi van dir no va canviar de parer malgrat que un grup de futboliste­s del València el van envoltar demanant-li que canviés de pensament. El canari es va mantenir ferm i Benzema va marcar de cacau per l’escaire. Molt poc després va xiular el final de la primera part i Bordalás se’n va anar al era penal, era claríssim que no”. Benzema, autor de dos dels quatre gols, va preferir mirar cap a un altre costat. Va dir: “No he vist res”. Sí que es va esplaiar més quan li van preguntar per la connexió que ha desenvolup­at amb Vinícius. Entre tots dos, ja sumen 36 gols aquesta temporada. “Són xifres molt importants. Sempre ens hem entès molt bé”.

Polèmi!a Casemiro cau davant la mirada d’Alderete, que va protestar la senyalitza­ció del penal que va suposar l’1-0

vestidor amb una cara que ho deia tot. “És inexistent”, diria després. En el descans, un tuit del València resumia el que pensava el club del Túria: “Allò dels robatoris a Madrid comença a ser una cosa repetitiva”.

La segona part va començar posant-se-li de cara al Madrid molt aviat. Els blancs van començar fent pressió i es van trobar amb un regal de Diakhaby, central inclinat a donar la nota. El francès va regalar la pilota dins de l’àrea a Vinícius perquè afusellés Cillessen. En ple desconcert, el defensa visitant es va tornar a trencar, ara amb el Madrid ja desfermat. Asensio va rebre dins de l’àrea i va encarar Cillessen, que va desviar com va poder la pilota. Vinícius, caient embalat i sense marca al damunt, només va haver de posar el cap per sumar el seu doblet i fer el 3-0 al marcador.

Quedava mitja hora i semblava tot dat i beneït. La nit era per a una golejada blanca i llavors va sorgir Courtois per negar el gol a Wass amb una mà prodigiosa. Un quart d’hora abans d’acabar el matx, el València va trobar per fi el seu gol en un penal per agafada de Mendy a Marcos André. El va tirar Guedes, va desviar Courtois i el portuguès va reblar de cap. Encara hi va haver temps per a una altra bona aturada de Courtois i el Madrid va trobar el quart al 89 en un revers amb què Benzema va trencar la cintura a Gayà. ●

Casemiro va entrar a l’àrea, Alderete se li va creuar i el brasiler va caure a terra; l’àrbitre ni va recórrer al VAR