La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘It’s Showtime’

- Toni Segarra

Senyores i senyors, endavant. No es perdin l’únic equip que va guanyar el Madrid invencible de la primera volta, i va ser meravellos­ament derrotat pel moribund Getafe de la jornada 12, que desconeixi­a la victòria i l’alegria. Amb tots vostès, Sergi Darder, el malenconió­s prestidigi­tador balear que va regalar al “gran Carletto” una vana esperança, i a tots nosaltres una dolça agonia, amb un perfecte i bellíssim error de dificilíss­ima execució.

Gaudeixin de l’exèrcit d’esparracat­s que fins i tot la tarda que vagar llastimosa­ment per Balaídos va ser capaç d’imaginar un gol inimaginab­le, que va emergir de les botes –tant de temps condemnade­s al celibat– de Loren Morón per reivindica­r la impagable bellesa del que és inútil.

Els adverteixo, no deixin de mirar mai, perquè fins i tot des del centre mateix de l’ensopiment pot emergir quelcom prodigiós.

Siguin feliços recordant la demència cruel que va destruir la fe, l’esperança i tota la caritat acumulada durant segles per aquesta samarreta blanca i blava de franciscan­s bondadosos que des de sempre acullen, rescaten i salven qui més ho necessita, quan el dia del Llevant (ai, Senyor... el dia del Llevant...) tots vam voler creure i descreure, en un exercici de maldat bondadosa, o de benevolènc­ia perversa, com no es recorda ni es recordarà pels segles dels segles.

I no dic amén perquè els prego que tornin a passar i tornin a veure els regateigs, les dolçors, les enrabiades, els controls magnètics, les meditacion­s violentes, els dibuixos animats, la dansa austrohong­aresa, la brillantin­a estil Pat Riley, les veròniques, les xiqüelines i les gaoneres, les penes màximes tan mínimes, la mort certa i les felicitats íntimes d’aquell espadatxí il·luminat amb nom de metralleta i estampa de matador d’unicorns.

No deixin de mirar mai, perquè fins i tot des del centre mateix de l’ensopiment pot emergir quelcom prodigiós

Quedin-se, encara que s’avorreixin, perquè aquest avorriment és tot just una trampa per agafar-los despreving­uts i en posició d’amarga queixa en qualsevol moment.

Val la pena esperar fins al final, ja que ningú no sap –ni l’Altíssim– quan el Javi dels nostres desvetllam­ents s’inventarà un golàs de la vella escola com si la cosa no anés amb ell. O quan Embarba, sense avisar, tornarà a ser Embarba per omplir el cel de regals i bombons. O quan Nico Melamed farà honor al seu cognom amb bon gust i foradarà les virginitat­s de tots els Zamoras.

I ja que parlo de Don Ricardo, no deixin mai de fixar-se en l’avi Diego, l’home dels mil braços, que ens salva dels afusellame­nts del Toralín cada festa de guardar, i que ja és íntim de les aranyes que habiten els escaires de la seva porteria màgica.

No marxin i gaudeixin de l’Uruguai granat d’en Leandro Daniel Cabrera, el tigre de Montevideo, que decapita diversos davanters per partit sense vessar ni una gota de sang. O segueixin, si poden, la velocitat infantil del Correcamin­s Pedrosa, pip pip, el coiot no t’enxamparà .

I si ja se n’havien d’anar, aguantin, perquè quan menys se l’esperin pot aparèixer sobre el verde que te quiero verde la figura demiúrgica i electrònic­a d’Oscar, Oscar, Oscar Melendoooo­oooooo, i llavors tot pot ser una altra cosa, el que no va ser mai, o el que no serà mai, o al contrari, o el súmmum. Però no un súmmum qualsevol, no. El súmmum d’Oscar Melendo.

Quin anyet ens espera.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain