La Vanguardia (Català-1ª edició)

Excepcions a l’Aràbia

La RFEF indica que hi ha uns convenis aprovats per FIFA i UEFA perquè futboliste­s sense vacunar juguin les competicio­ns

- ANAÏS MARTÍ

Havien aconseguit el Reial Madrid, FC Barcelona, Athletic Club i Atlètic de Madrid esquivar el coronaviru­s a l’Aràbia Saudita, país que acull la Supercopa d’Espanya. Fins ahir, quan Riad es va despertar amb el Reial Madrid anunciant el positiu del lateral dret Dani Carvajal, que va jugar els 90 minuts de la semifinal contra el FC Barcelona. El jugador, que està aïllat a l’hotel Hilton de Riad, es perdrà la final de demà contra l’Athletic Club. Seguint els protocols que marquen les autoritats del país saudita, el Reial Madrid preveu que el jugador podria quedar-se entre 5 i 7 dies a Aràbia. Dependrà dels resultats dels pròxims tests a què se sotmeten cada dia totes les plantilles i cossos tècnics dels clubs des que van arribar al país àrab seguint el protocol que marca la Federació Espanyola de futbol.

Dani Carvajal, un dels pocs futboliste­s del Reial Madrid que no s’havien contagiat, està vacunat, com la majoria de jugadors. Però hi ha excepcions, com el futbolista de l’acabat d’eliminar Atlètic de Madrid, Renan Lodi, que no té encara la doble pauta de vacunació segons va revelar Tite, el selecciona­dor nacional del Brasil.

Passa que a l’Aràbia Saudita és indispensa­ble la pauta completa per entrar al país, segons recullen les recomanaci­ons de viatge del Ministeri d’Exteriors espanyol actualitza­des el 30 de desembre i vigents actualment. Els certificat­s de vacunació han de ser emesos per les autoritats sanitàries oficials del país que va proporcion­ar la vacuna als passatgers entrants i tots els viatgers han d’acreditar el seu estat de salut a través de l’aplicació mòbil Tawakkalna. També la premsa que cobreix la Supercopa d’Espanya aquests dies a Riad.

Però hi ha excepcions en la norma. La RFEF indica que s’han aprovat canvis en la normativa saudita que s’apliquen només als futboliste­s i cos tècnic perquè puguin entrar al país i disputar la competició, tal com en la resta de competicio­ns. L’Aràbia Saudita no és el primer país que admet aquestes excepcions. Fonts de la RFEF, que segueixen atentament l’evolució del cas del tennista Djokovic a Austràlia, asseguren a aquest diari que hi ha uns convenis aprovats per la FIFA i la UEFA perquè jugadors sense vacunar però amb PCR diàries puguin entrar als països i disputar totes les competicio­ns a fi de no adulterar-les. “Així s’han organitzat els desplaçame­nts de Champions i l’Eurocopa de l’estiu passat, si no el futbol no podria seguir”, apunten.

Tornant a Aràbia, el president Luis Rubiales va confirmar en una entrevista a la cadena Ser que hi ha entre 8 i 10 futboliste­s entre els quatre equips participan­ts sense vacunar. “El Govern saudita ens va dir que es farien excepcions. I se’ns critica. Si no es donessin, ens haurien criticat la falta de 8 o 10 jugadors. S’hauria dit que és un règim del segle XII. A la vida és igual el que facis, tot es criticarà. Ens alegrem que l’Aràbia Saudita hagi entès les nostres excepcions”, va sentenciar el president. ●

El Reial Madrid preveu que Carvajal, positiu, podria quedar-se entre 5 i 7 dies al país oriental

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain