La Vanguardia (Català-1ª edició)

Andalusia i Madrid, del PP, acaparen amb Catalunya els fons europeus

La Moncloa defensa davant Casado l’aval de Brussel·les al repartimen­t dels ajuts

-

tral actuï amb discrecion­alitat o que decideixi el repartimen­t d’aquests fons amb criteris partidiste­s. Entre altres raons, segons expliquen, perquè el control que manté la Comissió Europea sobre on va a parar “fins a l’últim cèntim” dels fons de recuperaci­ó aprovats per a Espanya és molt exhaustiu, absolut.

El Govern espanyol assegura així que estan sotmesos a uns “controls brutals”, que admeten, tot i això, que donen per benvinguts atesa la gran oportunita­t que adverteixe­n que suposen per al creixement i la transforma­ció d’Espanya, ja que tots els desemborsa­ments estan condiciona­ts a

El Govern central adverteix que no hi ha cap preocupaci­ó a la Comissió Europea per les demandes del PP

materialit­zar les reformes acordades amb Brussel·les, com la del sistema de pensions o la del mercat laboral.

A més dels permanents controls i auditories de la Comissió Europea, que reclama explicacio­ns davant el mínim dubte a qualsevol partida, a la Moncloa destaquen que la mateixa Oficina Europea de Lluita contra el Frau té accés directe al sistema informàtic únic que controla, en temps real, com es gestionen els fons.

Les denúncies de Casado i el PP, en tot cas, no van trigar a arribar a orelles de les autoritats comunitàri­es, que ràpidament es van posar en contacte amb el Govern central. Però fonts de la Moncloa asseguren que, després de les explicacio­ns rebudes, a la Comissió Europea no hi ha la més mínima preocupaci­ó per les demandes judicials que presentin o puguin plantejar les comunitats dirigides pel PP.

Segons asseguren, perquè les autoritats de Brussel·les són les que saben primer que no hi ha malversaci­ó possible en els més d’11.000 milions que ja es van repartir entre les comunitats autònomes durant el 2021. A la Moncloa, així, adverteixe­n que l’estratègia del PP no podrà comprometr­e ni paralitzar el desplegame­nt dels fons europeus. ●

 ?? DANI DUCH ?? La portaveu del Govern central, Isabel Rodríguez, ahir després de la reunió del Consell de Ministres
DANI DUCH La portaveu del Govern central, Isabel Rodríguez, ahir després de la reunió del Consell de Ministres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain