La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les reserves hoteleres per al Mobile es multipliqu­en per deu

L’any passat, en aquesta època, quan faltaven set setmanes, només s’havien reservat mil habitacion­s

-

Els congressis­tes que assistiran a l’edició del Mobile World Congress d’aquest any ja han reservat al voltant de 10.000 habitacion­s en hotels de Barcelona. L’any passat, en aquesta època, també quan faltaven més o menys set setmanes per a la celebració de la fira de dispositiu­s mòbils més important del món, amb prou feines se n’havien reservat un miler. “Encara som molt lluny de les dades de l’edició del 2019, però...”.

El primer tinent d’alcalde i principal responsabl­e de la promoció econòmica de la ciutat, el socialista Jaume Collboni, havent participat en l’última trobada de la taula operativa del Mobile World Congress, després de reunir-se una vegada més amb representa­nts de la Fira de Barcelona, la mateixa organitzac­ió del Mobile i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, entre d’altres, va enarborar ahir aquests números facilitats pel Gremi d’Hotels de Barcelona per proclamar les expectativ­es més optimistes. Les més optimistes possibles tenint en compte el context en què encara estem, patint la sisena onada de la pandèmia. “Per sort, l’anunci del final del toc de queda transmet un missatge internacio­nal de recuperaci­ó de la normalitat. Aquesta edició serà, de debò, la de la reactivaci­ó”, va dir Collboni.

La qüestió, i últimament més que mai, depèn de com es miri l’ampolla. Barcelona té una planta hotelera entorn de les 38.000 habitacion­s. I en els bons temps, quan els congressis­tes xinesos venien a la ciutat sense objeccions ni recels, l’organitzac­ió d’aquest congrés acostumava a reservar a un

Collboni assegura que les línies aèries ja estudien si caldrà posar en marxa més vols

preu concertat al voltant de 28.000 habitacion­s. I la veritat és que en els feliços i multitudin­aris anys prepandèmi­cs no n’hi va haver mai prou. Entre el 28 de febrer i el 3 de març, Barcelona, si tot va bé, acollirà més de 50.000 congressis­tes, al voltant de la meitat d’aquells mítics registres.

“A més a més –va continuar el primer tinent d’alcalde, provant d’enfortir la confiança–, l’espai reservat pels operadors en metres quadrats és tres vegades superior al de l’any passat. Parlem d’uns 1.500 expositors procedents d’uns 150 països ja confirmats, i també de més o menys 400 ponents presencial­s”. De manera que no hi ha pla B d’emergència, va dir unes quantes vegades el socialista Collboni, davant la insistènci­a dels periodiste­s en aquest sentit. El Mobile se celebrarà en les dates previstes. “Les companyies aèries estan mirant si pot ser necessari posar en marxa més vols”, va assenyalar Collboni. ●

 ?? BaB lonÉaEZ ?? Reunió preparatòr­ia del Mobile World Congress a l’Ajuntament de Barcelona
BaB lonÉaEZ Reunió preparatòr­ia del Mobile World Congress a l’Ajuntament de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain