La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els acampats de la nau de Progrés a Badalona ja dormen sota sostre

-

L’Ajuntament de Badalona ha ofert allotjamen­t, durant un màxim de tres mesos, a 51 de les persones desallotja­des de la nau del carrer Progrés el dia 13. En aquest temps el govern municipal reclama la implicació de les administra­cions supramunic­ipals per trobar una solució definitiva a aquests casos.

Els serveis socials de Badalona han analitzat cas per cas i han ofert allotjamen­t en albergs o pensions al mig centenar d’immigrants que van acampar a la plaça del Cotonifici després de l’acció policial que va executar el llançament judicial de desnonamen­t. La resta dels desallotja­ts, uns 70, segons els seus propis companys, comparteix­en habitatge amb altres compatriot­es temporalme­nt o bé han accedit a altres naus ocupades. A Badalona s’estima que hi pugui haver set naus més en les mateixes condicions que la del carrer Progrés.

Les entitats que fan costat als afectats pel desallotja­ment lloen el pas que ha fet l’Ajuntament de Badalona però recorden que “cal començar a treballar immediatam­ent” per trobar una solució digna per a aquestes persones d’aquí tres mesos, quan conclogui el termini d’asil que es pot permetre l’Ajuntament.

Les mateixes associacio­ns insten els serveis socials a fer un seguiment detallat, cas per cas, ja que el principal problema dels immigrants és la falta d’acompanyam­ent per regularitz­ar la seva situació al país, clau per trobar feina.

Tant les entitats del tercer sector com l’Ajuntament de Badalona coincideix­en que el problema és comú a l’àrea metropolit­ana de Barcelona i altres ciutats catalanes, de manera que exigeixen un abordatge integral des de la Generalita­t de Catalunya.

A Badalona, segons l’últim recompte, hi ha 48 persones que dormen al carrer i 299 d’allotjades en centres, pisos d’entitats, habitacion­s rellogades o en habitatges inadequats, com ara naus industrial­s. ●

 ?? BCa ?? Un agent mira de desallotja­r un dels acampats
BCa Un agent mira de desallotja­r un dels acampats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain