La Vanguardia (Català-1ª edició)

Restaurant Gaudí a cop de bisturí

La casa Vicens deixa al descobert els colors originals en noves zones de les parets de la icònica sala del fumador

-

Una feina mil·limèt i a &'+57;< => ?@D EF ;=+5F7;FGH;F I;'+5'>F JF;5< G=+5FKF EF KHE'M N;H?'F H;'P'>FE G= QF7G<

Re ta! a i" #e fa e $ RE +H+5;=D =E+ NHM EH;+ TEF7+ H;'P'M >FE+ G=+5FKF5+D U7= WF =+ NHM ?=>N=> F X=7;= F E=+ KF;=5+Y 2023, quan l’edifici torni a tancar uns dies per tasques de mantenimen­t. Durant aquests dies l’activitat no s’atura. Dies abans de la reobertura encara es podien veure uns operaris netejant la font de l’entrada mentre d’altres posaven plantes en una de les zones enjardinad­es de fora. “A més dels treballs de restauraci­ó, es duen a terme altres tasques més prosaiques, com ara netejar les canalitzac­ions, o pintar o canviar els filtres en els sistemes de climatitza­ció. Es tracta d’una casa museu per la qual circulen milers de persones a l’any i cal fer un mantenimen­t habitual”, afirma el seu director, Emili Masferrer.

L’edifici del carrer de les Carolines, una de les primeres grans obres del modernisme català i declarat el 2005 patri

L’edifici reobre les portes després d’uns dies tancat per tasques de restauraci­ó i mantenimen­t

moni mundial de la humanitat per la Unesco, reobre ara les portes amb optimisme. “Les nostres expectativ­es són positives. El segon semestre del 2021 va ser molt positiu i esperem situar-nos en nivells de prepandèmi­a aquest 2022”, confia Emili Masferrer.

Entre les futures novetats de la casa Vicens, de les quals el director de moment encara no pot oferir més detalls, destaquen nous continguts i iniciative­s amb la voluntat de potenciar joves talents de la pintura i de l’escultura del teixit creatiu barceloní.

La casa Vicens, amagada entre els carrerons del barri de la Vila de Gràcia, va suposar el primer encàrrec d’envergadur­a d’un Gaudí que rondava la trentena d’anys. L’arquitecte va dissenyar l’edifici entre el 1883 i el 1885 com a torre d’estiueig per a Manel Vicens, corredor de comerç i borsa, en un terreny que havia heretat a Gràcia, que en aquella època encara era un municipi independen­t de Barcelona. ●

 ?? MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING ??
MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING
 ?? MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING ??
MIQUEL GONZÁLEZ / SHOOTING

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain