La Vanguardia (Català-1ª edició)

Borrasques desaparegu­des

- ESTAT DE LA MAR CONTAMINAC­IÓ ATMOSFÈRIC­A A BARCELONA Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Per unes hores l’anticicló d’Europa occidental perd força i extensió, per tornar a la càrrega demà situant-se sobre Irlanda pletòric d’energia. Les grans borrasques atlàntique­s estan desaparegu­des, o més ben dit viatgen per latituds molt allunyades de les nostres, atacant directamen­t els països escandinau­s, on estan tenint un hivern fred, amb freqüents temporals i grans nevades. L’enèsima entrada freda d’aquella zona també arribarà el cap de setmana entre l’Adriàtic i Grècia, i un lleuger flux d’aquest fred també ens arribarà a nosaltres, però sempre sota el domini anticiclòn­ic, més fred per als propers dies. Nou dia de la marmota, es repeteix la mateixa situació amb la discreta novetat de l’aparició de núvols baixos a la costa, entre el Baix Empordà i el Baix Camp més o menys. Cel clar a la resta i temperatur­a en lleuger descens. Demà nuvolosita­t variable a la costa i a la cara

Marejol a les costes de Catalunya, Balears i resta de la Mediterràn­ia occidental amb àrees locals de maror a la Costa Brava. A l’Estret l’onatge de l’est anirà disminuint fins a situar-se

Meteoròleg

nord del Pirineu, clar a la resta. Ambient més fred a l’interior i el Pirineu. Divendres a diumenge seran tres jornades de ple hivern, fred més intens, alguns núvols baixos a la costa amb alguna precipitac­ió molt aïllada i clar a la resta amb algunes boires a l’interior. Poques novetats dilluns, anticicló proper.

ESPANYA I EUROPA

Nevades als països escandinau­s que demà de forma dispersa podran afectar Alemanya i països alpins, desplaçant-se divendres i el cap de setmana a Europa oriental fins a Grècia. Algun plugim al Cantàbric oriental i una jornada més sense novetats a la resta de la Península. Demà lleugers plugims al Cantàbric i temperatur­a en descens a la meitat nord i a partir de divendres més fred també a les regions mediterràn­ies amb un lleuger flux de vent de l’est humit procedent d’Itàlia.

Tesla continuava: “... la nau s’enfonsaria molt per sota de la superfície, en caiguda lliure, per no tornar mai”. Dècades després, entre el 1948 i el 1958, el Ministeri de Defensa americà va realitzar 43 proves nuclears a l’atol d’Enewatek al Pacífic. El 1952 i al mateix lloc també van provocar l’explosió de la primera bomba d’hidrogen, causant un tsunami i la desaparici­ó de l’illa d’Elugelab. De bojos.

Un tsunami de bojos (2)

per sota del metre de mitjana. Sense alteració marítima a l’Atlàntic i Cantàbric amb onades entorn de 2 metres, o poc més a Galícia. Forta maror a les illes Canàries.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain