La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tarragona aposta per l’art jove i la producció pròpia

El Mèdol Centre d’Arts Contemporà­nies aixeca el vol

-

Amb el seu nou director al capdavant, Vicent Fibla (Sant Carles de la Ràpita, 1970), amb la voluntat d’impulsar el talent jove del territori i ser un pol de creació artística d’avantguard­a, trencant barreres, el nou equipament del Mèdol Centre d’Arts Contemporà­nies de Tarragona va presentar ahir la nova programaci­ó per a aquest 2022.

És una aposta multidisci­plinar que “permet revisar els relats dominants per reforçar les actituds crítiques, creatives i diverses lluny de la pressió del museu i de l’acadèmia”, va sintetitza­r ahir Fibla a la presentaci­ó.

El nou equipament, que forma part del Sistema Públic d’Equipament­s d’Arts Visuals de Catalunya, potenciarà també les produccion­s pròpies. Amb visió global però també amb vocació local. La nova etapa es visualitza en una programaci­ó jove i atrevida, en una hibridació de formats i discipline­s. El Mèdol ocupa diversos espais de la històrica Casa Canals, a la Part Alta de Tarragona; a Les Golfes hi ha el principal espai expositiu i a la Sala Plana s’hi faran les activitats i les actuacions.

La primera temporada artística del Mèdol aposta per la primera exposició individual de gran format del jove artista Ivan Forcadell (Alcanar, 1993) i la nova instal·lació sonora de CaboSan

Roque, amb la col·laboració de Niño de Elche i Enric Casasses.

Es buscarà la diversitat, també d’espais creatius. Hi haurà una mostra col·lectiva d’art, comissaria­da per l’artista Fito Conesa, i una mostra de dansa i performanc­e en espais no normatius.

La programaci­ó inclou sis exposicion­s de petit format, que duraran sis setmanes, al nou Espai L, i apostaran pel talent emergent. S’alternaran els projectes de producció pròpia amb propostes d’artistes consagrats, a prop dels joves creadors. Hi haurà també projectes educatius i residèncie­s creatives.

Hi ha ganes de canalitzar l’energia creativa local en una programaci­ó amb propostes coordinade­s per agents com Nani Blasco o Ontologies Feministes. El Mèdol col·laborarà en paral·lel amb projectes culturals ja consolidat­s com la galeria La Grey, el Festival Internacio­nal de Cinema de Tarragona REC o el festival de fotografia SCAN.

La programaci­ó comença dissabte amb l’ExtincióFe­st, proposta artística en forma de festival que vol provocar “el debat i la reflexió sobre allò que s’extingeix”, amb una exposició col·lectiva sobre l’autodestru­cció i la pèrdua de la biodiversi­tat. Hi actuarà la cantautora Joana Gomila i la rapera Tesa, i hi haurà la filòsofa Marina Garcés, entre moltes altres activitats. ●

La programaci­ó s’estrena dissabte amb l’ExtincióFe­st, debat i reflexió sobre allò que s’acaba

 ?? MAr relora n a-N ?? El director de l’equipament, Vicent Fibla, ahir a la presentaci­ó al costat de l’alcalde, Pau Ricomà
MAr relora n a-N El director de l’equipament, Vicent Fibla, ahir a la presentaci­ó al costat de l’alcalde, Pau Ricomà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain