La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els acomiadame­nts per ERO creixen tot i la recuperaci­ó

Els afectats són 11.000, la xifra més alta des del 2012

-

11.006

Nombre d’acomiadame­nts durant el 2021 3.500 3.000 2.500 2.000 1.500 1.000 500 0 feb. abr. juny ag. 332 oct. des. sent el que més ocupació va destruir amb ERO en nou anys.

Ricard Bellera, secretari de treball i economia de CC.OO. de Catalunya, reflexiona que hi ha un problema al mercat laboral, ja que no acaba de quadrar l’oferta de llocs de treball amb els treballado­rs disponible­s.

La crisi de Nissan va provocar que el sector on més acomiadame­nts hi va haver va ser el de vehicles de motor, amb 3.851 empleats, un 35% del total. El segon àmbit d’actuació va ser el de serveis de menjar i beguda, on es va donar el 7% de tots els acomiadats. El tercer sector és el d’activitats administra­tives d’oficines, amb 634 afectats, el 6%.

Segons el Departamen­t d’Empresa, que dirigeix Roger Torrent, “la xifra d’ERO està clarament marcada, per una part, pels efectes provocats per la pandèmia l’any 2020 (molts expedients de regulació es van anunciar llavors però s’han fet efectius el 2021) i, també, pel tancament de Nissan, que suposa més de 2.500 persones”.

Fonts de la conselleri­a van afegir que la “xifra s’ha reduït dràsticame­nt en la segona meitat de l’any, en la qual el nombre total és de 1.938, la qual cosa suposa el 17,6% del total del 2021”. Sorprèn la dada del mes de novembre, en què no es va registrar ni un sol treballado­r afectat per un ERO.

Les estadístiq­ues només recullen els processos d’ajust col·lectiu i no els individual­s que és on hi ha el gruix dels acomiadame­nts. Aquests processos es donen a través de conciliaci­ons individual­s. ■

El 40% de les operacions ● immobiliàr­ies d’oficines que es van tancar l’any passat a Barcelona van correspond­re a empreses tecnològiq­ues, segons dades de CBRE. Malgrat la pèrdua de seus centrals de grans empreses des del 2017, el bon comportame­nt del mercat d’oficines de Barcelona és

La crisi de Nissan i de l’automòbil suposen un terç dels acomiadame­nts de l’any passat a Catalunya

El 40% de les operacions immobiliàr­ies a Barcelona són d’empreses tecnològiq­ues

El conseller delegat de Se● at i Cupra, Wayne Griffiths, es va reunir ahir amb el president de la Generalita­t, Pere Aragonès; el conseller d’Empresa, Roger Torrent; i el conseller d’Economia, Jaume Giró. En la reunió van abordar qüestions relacionad­es amb la situació gepels inversors estrangers. Barcelona va tancar el 2021 amb un volum rècord d’inversió immobiliàr­ia a l’assolir els 3.657 milions d’euros, un 140% més que l’any anterior i un 24% per sobre del 2019. La consultora preveu que aquest any es mantingui el bon comportame­nt.

La cúpula de Seat es reuneix amb Aragonès per parlar de la situació de la companyia

neral de la companyia, de la indústria automobilí­stica i de la mobilitat urbana del futur. En particular van parlar del projecte Future: Fast Forward de Seat i del grup VW per fabricar vehicles elèctrics a Martorell amb una planta de bateries a Espanya.

 ?? MARTA FERNÁNDEZ JARA / EP ?? Una de les manifestac­ions per evitar el tancament de Nissan
Treballado­rs acomiadats mitjançant un ERO a Catalunya
MARTA FERNÁNDEZ JARA / EP Una de les manifestac­ions per evitar el tancament de Nissan Treballado­rs acomiadats mitjançant un ERO a Catalunya
 ?? GENERALITA­T ?? Wayne Griffiths amb el president Aragonès
GENERALITA­T Wayne Griffiths amb el president Aragonès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain