La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fins a 12 alts càrrecs del Govern tenen més d’un milió d’euros

-

El conseller d’Economia és el membre més ric del Govern, amb actius per sobre dels set milions d’euros, però cap altre conseller, ni tan sols el president, arriben al milió. Tot i això, fins a 12 alts càrrecs i directius públics d’ens dependents de la Generalita­t superen aquesta quantitat, segons les declaracio­ns de béns patrimonia­ls correspone­nts al 2021.

Lidera aquest rànquing Anna Tarrach, directora general de Pressupost­os, amb 2.301.139 euros, amb cinc pisos, una casa i sis garatges. En segon lloc hi ha Joan Ridao, director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, que declara 2.200.250 euros, amb quatre pisos, dues cases, un terreny i un garatge, gairebé tots fruit de succession­s. Al tercer lloc es troba Gabriel Capella, director de l’Institut d’Investigac­ió Biomèdica Bellvitge, amb actius per 1.740.080. Altres membres del Govern que superen el milió són Jordi Òliva, conseller delegat de l’Institut Català de Finances; Teresa Prohias, directora de Serveis de Vicepresid­ència; Mercè Crosas, secretària de Govern Obert; Vicent Sanchís, director de TV3; Eduard Inglés, director de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya; Josep Ribas, secretari general del Consell Interunive­rsitari de Catalunya; Marta Espasa, secretària d’Hisenda; Armand Querol, conseller del Consell de Govern de la CCMA, i Lluís Juncà, director general d’Innovació i Emprenedor­ia.

Al costat oposat, Alícia Corral, directora general de Funció Pública, declara uns actius totals de 1.147 euros i un passiu de 49.655 euros. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain