La Vanguardia (Català-1ª edició)

Despesa pública

-

Després de l’escàndol dels sous dels parlamenta­ris crec que surt a la llum pública, més enllà de la negligènci­a dels polítics, tot el tema de la funció pública, treballado­rs públics i treballado­rs essencials i els seus privilegis. Blindatges i condicions marcades pels sindicats privilegia­ts i permesos pels polítics. Avui en dia, la despesa pública no té fi i per acontentar els treballado­rs i la pau social se’ls hi permet tot.

Mentre s’envia a la misèria milers d’autònoms, emprenedor­s i petites empreses, polítics, funcionari­s, treballado­rs públics i sindicalis­tes van fent la seva. Deutes indecents com els de TMB, vagues salvatges com les que fan els maquiniste­s de Renfe, privilegis per als funcionari­s de presons i tants llocs i càrrecs, excàrrecs i pagues indecents, dietes, vacances, compensaci­ons, dies de festa, pagues extres, despeses vàries. S’hauria de reformar tot de dalt a baix, qui s’hi atreveix?

Pol Amat Barcelona

La canya del pescador, situat a l’espigó de Santa Margarida de Roses, sembla que tiri l’ham als reflexos dels rajos de sol a l’aigua, tal com mostra la fotografia de Mercedes Creus de Fortuny. Compartiu les vostres fotos al correu participac­ion@lavanguard­ia.es

L’art de pescar el sol a la badia de Roses

rà referèndum d’autodeterm­inació ni amnistia. M’ha fet recordar un dels consells que ens donaven els avis quan érem petits: “No diguis mai d’aquesta aigua no en beuré”.

Miquel Vilaseca Narbona

Canet de Mar que le ha tocado vivir. Una etapa difícil que le ha aportado también cosas buenas y la oportunida­d de detectar esas pequeñas alegrías diarias que van saliendo por el camino y ante las que hay que estar muy atentos para poder “celebrar la vida”.

Gema Abad Ballarín

Reus

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain