La Vanguardia (Català-1ª edició)

La protecció de la vacuna de Moderna dura més que la de Pfizer

-

La vacuna de Moderna ofereix una protecció contra els contagis més duradora que la de Pfizer, segons una investigac­ió que ha analitzat dades de 384.246 persones de Qatar.

Els resultats, presentats ahir a la revista The New England Journal of Medicine, mostren que l’eficàcia de les dues vacunes per prevenir contagis decau amb el temps i segueixen un patró semblant, però que la pèrdua d’eficàcia arriba més tard amb Moderna que amb Pfizer.

La vacuna de Moderna ofereix 120 dies després de la segona dosi una eficàcia equivalent a la de Pfizer al cap de 90 dies. A més llarg termini, la diferència s’amplia: la protecció que ofereix Moderna contra els contagis 180 dies després equival a la de Pfizer al cap de 130.

Estudis anteriors havien mostrat que la vacuna de Moderna indueix un nivell més alt d’anticossos neutralitz­adors contra el coronaviru­s que la de Pfizer, cosa que suggeria que pot oferir una protecció més alta. La nova investigac­ió aporta dades d’infeccions en persones vacunades que ho confirmen.

La meitat de les persones analitzade­s en l’estudi van rebre les dues dosis de Moderna entre el desembre del 2020 i l’octubre del 2021, i l’altra meitat, dues dosis de Pfizer en el mateix període. Es va registrar un 44% més de contagis al grup de Pfizer que al de Moderna: 1.262 contagis davant de 878.

Sis mesos després de les segones dosis, s’havien contagiat una de cada 168 persones vacunades amb Moderna i una de cada 119 vacunades amb Pfizer. L’anàlisi estadístic­a conclou que el risc de contagi és un 31% més baix en persones vacunades amb dues dosis de Moderna que no pas amb dues de Pfizer. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain