La Vanguardia (Català-1ª edició)

María Casado torna a TVE amb un espai de “calma i conversa serena”

‘Las tres puertas’ s’emetrà en directe des del centre de RTVE Catalunya

- RED CCIÓ

Menys de dos anys després del seu adeu abrupte i inesperat del programa

La mañana, la periodista María Casado (Barcelona, 1978) torna a RTVE per presentar el programa Las tres puertas, un espai d’entreviste­s en què conversarà amb personalit­ats de diferents àmbits. “Soc molt feliç de tornar a la que ha estat la meva casa durant més de 20 anys per poder dur a terme un programa que tenia moltes ganes de fer des de fa temps”, va assenyalar ahir la periodista en roda de premsa per presentar aquest nou programa setmanal que s’estrenarà de manera “imminent” en horari de màxima audiència a La 1.

Pocs dies després del seu comiat de

La mañana, el maig del 2020, després de quatre anys al capdavant de l’espai matinal, Casado va fitxar per Teatro Soho Televisión, la productora d’Antonio Banderas, amb què ja ha desenvolup­at diferents programes com ara Escena en blanco y negro d’Amazon Prime Video i que també produeix aquest nou format.

“El programa neix de les moltes converses que hem tingut l’Antonio i jo sobre l’espai de “calma i pausa, de conversa serena que s’ha perdut a la televisió. A les nostres converses m’explicava que ja no se sentia amb la mateixa llibertat que abans cada vegada que va a un plató de televisió. Per això junts ens hem proposat recuperar aquest espai”, va revelar la periodista.

Amb aquest projecte es pretén recuperar l’esperit de programes clàssics de RTVE, en què la paraula era l’element vertebrado­r i que va ser escola de grans profession­als, com ara Mercedes Milà, Julia Otero, Pedro Ruiz, el Loco de la Colina, o Àngel Casas. “Amb humilitat i valentia volem tornar a obrir aquesta porta a la conversa serena a la televisió”, va afirmar.

Aquesta primera temporada, que tindrà 10 capítols d’hora i mitja, i l’emissió del qual serà en “rigorós directe” des del centre de RTVE a Catalunya, comptarà amb diferents personalit­ats “marca Espanya” –de la moda, cultura, política, ensenyamen­t...– així com internacio­nals, però que “tinguin una vinculació amb el país”.

El primer que passarà per Las tres puertas serà precisamen­t Antonio Banderas, a qui seguiran Nathy Peluso, Carmen Posadas, Mario Alonso Puig, Gloria Trevi, Mario Vargas Llosa, Jorge Lorenzo, Laura Rojas Marcos, Carmen Machi, José Sacristán o Iñaki Gabilondo. “Volem conèixer la persona que hi ha darrere d’aquests personatge­s. No només preguntaré jo, sinó que vull que els convidats se sentin en llibertat perquè tinguin la temptació de preguntar-me coses. Més que entrevista, vull anomenar-ho xerrada”, va apuntar Casado.

El nom del programa respon a les tres portes o filtres de Sòcrates, les tres preguntes que tota persona s’ha de formular abans de dir res: és veritat?, és bo?, aporta res? “Al programa que s’estrena, travessar aquestes tres portes serà imprescind­ible per donar el veritable valor a la paraula”, va concloure Casado. ●

Antonio Banderas, Nathy Peluso, Gloria Trevi, Vargas Llosa, Carmen Machi i José Sacristán, entre els convidats

 ?? RTVE ?? La periodista entrevista­rà personalit­ats de la marca Espanya de diferents discipline­s
RTVE La periodista entrevista­rà personalit­ats de la marca Espanya de diferents discipline­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain