La Vanguardia (Català-1ª edició)

La llegenda del Manresa vola cap a Granada

Els de Pedro Martínez jugaran la Copa 18 anys després

-

El que digui el contrari menteix. Ningú no comptava que el Baxi Manresa, un dels equips més modestos de la Lliga Endesa, jugaria la Copa del Rei el 2022 (Granada, del 17 al 20 de febrer). Però el Nou Congost és un lloc màgic, on els miracles se succeeixen, i on un equip sense estrelles és capaç de jugar un bàsquet atractiu... i efectiu. Tant que dimecres es convertia en un huracà per passar per sobre del Monbus Obradoiro, assolint els 104 punts i, sobretot, segellant matemàtica­ment la classifica­ció per a la Copa del Rei.

Guanyador en una ocasió, el 1996 a Sevilla, aquesta serà la seva setena presència a la gran festa copera, esdevenime­nt a què no s’apuntava des del 2004. Així doncs, 18 anys després aquest il·lusionant Baxi Manresa que capitaneja Pedro Martínez ha tornat a fer història en un curs en què continua sorprenent tothom. En aquest punt de la temporada suma les mateixes victòries, per exemple, que el Barça, vigent campió de Lliga i Copa. Encara que hagi disputat tres partits més, la dada és més que significat­iva. “Aquesta classifica­ció per a la Copa no és cap casualitat, sinó la conseqüènc­ia de la bona feina dels últims anys al club”, defensava Pedro Martínez després de la gesta per posar en relleu la feina als despatxos que es fa a Manresa des de fa anys.

A Martínez li canvien més de mig equip cada estiu ateses les limitacion­s econòmique­s del

Ningú no hi comptava, però el tècnic manresà ho té clar: “No és cap casualitat”

club però s’ho manega per conjuntar cada nova plantilla i convertir-la en un equip amb majúscules.

Ha passat aquest any, amb la sortida de peces importants com Scott Eatherton o Matt Janning, suplerts per noms com l’indescript­ible Chima Moneke, Ismael Bako o Sylvain Francisco, que estan funcionant com si tota la vida haguessin estat a les ordres de Pedro Martínez. El miracle del Manresa ja viatja cap a Granada. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain