La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una Espanya excelsa paralitza Alemanya i la deixa 15 minuts sense gol

La selecció torna a jugar avui contra Rússia (15.30 h)

- BarceloAa

No hi ha un Espanya-Alemanya fàcil. És gairebé impossible que un duel entre els uns i els altres no sigui igualat. Tanmateix, la selecció espanyola va aconseguir a Bratislava una aclaparado­ra victòria davant els alemanys, a qui va dominar per 8 gols. Espanya ja és líder en solitari en la segona fase de l’Europeu.

Ni tan sols la covid no va poder frenar els de Jordi Ribera, que van veure al matí com Terrafeta i Cañellas donaven positiu per coronaviru­s. Eren unes baixes de pes. Però l’equip es va refer i va funcionar com una màquina perfectame­nt greixada. La poderosa Alemanya, també molt afectada pel virus, es va veure arrasada per la direcció de Casado, per l’olfacte golejador d’Adrià Figueras, per la punteria d’Aleix Gómez, per les rosques de Ferran Solé i pel fuet d’Antonio García i Maqueda. I per damunt de tot, per un Pérez de Vargas incommensu­rable.

El duel va estar igualat, amb Espanya sempre al davant fins que Ernst va posar el 6-6. Poc després Zerbe va donar a Alemanya el primer avantatge i per un moment va semblar que als espanyols els costava de seguir el ritme. Res a veure. El partit es va trencar quan Espanya va collar en defensa, va ajustar els ajuts i va emergir Pérez de Vargas per deixar Alemanya sense marcar als últims sis minuts i mig de la primera part (12-14).

La sequera va continuar després del descans. Els germànics s’estavellav­en contínuame­nt i Espanya es va escapar. De quatre, de cinc, de sis, de set gols... Fins a 15 minuts van encadenar sense batre Pérez de Vargas (13-19). Espanya ja se n’havia anat i els equips grans no malgasten aquests avantatges. Avui (15.30 h) els de Ribera tornen a jugar contra Rússia en un matx que pot deixar la selecció a les portes de semifinals. ●