La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bogeria matalasser­a

L’Atlètic remunta un 0-2 al València i el Sevilla perd força perseguint el Madrid després d’empatar contra el Celta

-

El Sevilla es va deixar sorprendre pel Celta al Sánchez Pizjuán i només va poder rascar un empat contra el Celta, i això estirant orgull. Si el Reial Madrid guanya avui al Santiago Bernabeu a l’Elx tornarà a obrir bretxa en la classifica­ció i s’allunyarà sis punts jugades ja les primeres 22 jornades. El Celta va sacsejar dues vegades en tres minuts els instants finals de la primera part quan va aprofitar dos errors de la defensa local, i el Sevilla va trobar resposta en dos minuts més del segon temps. Va tancar l’equip de Vigo a la seva àrea, però el Celta va resistir amb prou feines.

Sembla haver entrat en un sot l’equip de Lopetegui. Ja són tres partits seguits sense guanyar. Eliminat pel Betis a la Copa i sense passar de l’empat contra el València a Mestalla en els dos anteriors.

Amb moltes baixes, el Sevilla va jugar amb intensitat i va tenir molta possessió, gairebé un 70%, però al primer temps no li va servir de res. No va tenir ocasions clares i li va penalitzar dos errors impropis. El Celta va rematar tres vegades, dos a la mateixa jugada, i va marcar dos gols.

El primer gol va arribar al minut 37. Acuña va cabotejar per enrere des del centre del camp, Santi Mina va disparar fort i el refús de Dmitrovic el va caçar Cervi per rematar amb l’esquerra. Tres minuts després en una altra fallada a la sortida de la pilota dels locals va permetre que Aspas batés Dmitrovic amb un xut ajustat al pal.

El Sevilla va iniciar la segona part amb tres canvis. Van entrar Papu Gómez, Torres i Iván Romero i se’n van anar Fernando, Rafa Mir i Rakitic. El domini local va haver d’esperar al minut 70 per posar l’1-2 al marcador amb una gran rematada de Papu Gómez que va ficar el seu equip en el partit.

Dos minuts després, en plena crescuda de l’equip de Lopetegui, empatava Óliver Torres en un esvalot a l’àrea gallega. Va poder arribar el tercer en una altra rematada del mateix Torres, però la pilota se’n va anar al pal. Fins al final va ser una tortura per al Celta, que va resistir amb una defensa numantina.

Al Metropolit­ano, l’Atlètic va posar fi a la seva crisi amb una victòria sobre el València (3-2) en un partit que va tenir una trajectòri­a semblant a la que va passar al Pizjuán, tret que els matalasser­s sí que van aconseguir culminar la remuntada perquè el València es va tancar massa i es va ensorrar, cosa que ja li ha passat aquesta temporada diverses vegades, per exemple a Mestalla contra el Madrid. A la primera part l’equip visitant es va avançar amb gols de Musah i Hugo Duro.

A la segona, l’entrada de Carrasco i de Correa ho va canviar tot. L’Atlètic va continuar jugant malament fins al 2-1 de Cunha al 64. A partir d’aquí el València va fer un pas enrere i va entrar en pànic. Correa va empatar al 90 i Mario Hermoso va capgirar el marcador al 93. ●