La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un detingut pel cas de la val·lisoletana de 35 anys desaparegu­da fa deu dies

-

Cada hora que passa, els pronòstics són més pessimiste­s sobre la sort que hagi pogut tenir la dona de 35 anys, Esther López de la Rosa, que va desaparèix­er el 12 de gener a Traspinedo (Valladolid). La Guàrdia Civil va detenir la nit de dissabte un home per la seva presumpta implicació en el cas, segons va confirmar ahir la Subdelegac­ió del Govern espanyol. Totes les hipòtesis continuen obertes, però fins i tot la mateixa família de la desaparegu­da ja té poques esperances: “Només penso que li ha passat una cosa dolenta”, diu el pare.

Unitats de la policia científica de la Guàrdia Civil registren “de manera minuciosa” l’habitatge del sospitós. La inspecció, en què és present el detingut, podria “durar dies”, segons el tinent coronel que coordina la investigac­ió. Aquest fet posa de manifest de la meticulosi­tat de l’escorcoll. I, mentrestan­t, prosseguei­x la recerca.

Els investigad­ors han incorporat un dron per provar de localitzar el rastre de l’Esther. L’aparell supervisar­à les zones “més agrestes i menys accessible­s” del lloc on se li va perdre la pista. Els agents han anunciat que també incorporar­an altres unitats, “com les d’activitats subaquàtiq­ues” per obrir “més possibilit­ats”.

Esther López de la Rosa és veïna d’una urbanitzac­ió als afores d’una tranquil·la localitat de Valladolid, Traspinedo, a poc més de 26 quilòmetre­s de la capital. El 12 de gener va quedar amb uns amics per anar veure a un bar del municipi un partit de futbol. No era la primera vegada que hi anava. Després, algun dels seus coneguts la portava amb cotxe fins a casa seva o la deixava a prop.

Aquella nit, l’última persona que va dir que havia vist la dona va assegurar que la va deixar a la carretera a Sòria perquè volia tornar a peu a casa seva, a la urbanitzac­ió El Romeral, a cinc quilòmetre­s del poble. Fonts de la investigac­ió mantenen reserva sobre la identitat del detingut, però tot apunta que es tracta d’aquesta mateixa persona. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain