La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les germanes Spears, en guerra

Jamie Lynn ha publicat les seves memòries i Britney l’acusa d’utilitzar-la

- ISABEL CLARÓS

Poc abans que comencessi­n els problemes personals de Britney Spears que van culminar en la tutela del seu pare, el 2008, una altra Spears irrompia en l’univers artístic. Si la germana gran va aconseguir la fama el 1992, amb només 11 anys, al canal Disney presentant The Mickey Mouse Club, la Jamie Lynn (nascuda el 1991) es va fer molt popular el 2005, gràcies a la sèrie Zoey 101, de Nickelodeo­n, que es va emetre fins al 2008. La unió de les dues germanes en aquella època era molt forta. Prova d’això és el fet que el tema principal de la sèrie sobre un internat californià Follow me, l’interpreta­va la Jamie Lynn, però el va composar la Britney.

La imatge de l’exitosa cantant s’anava tornant fosca, a causa dels seus escàndols personals i emocionals. Mentre que la de la Jamie Lynn era dolça i lluminosa, fins i tot quan es va saber que estava embarassad­a amb només 16 anys. El juny del 2008 va néixer la seva filla Maddie. Amb el pare del nadó va trencar dos anys més tard. I el 2014 es va casar amb Jamie Watson. L’abril del 2018 va tenir la seva segona filla, l’Ivey. Les dues nenes es porten 10 anys, la mateixa diferència d’edat que hi ha entre ella i la Britney.

La Jamie Lynn ha reiterat en més d’una ocasió que la Britney més que germana la considerav­a com una segona mare. I tot i que no es va pronunciar públicamen­t durant els 13 anys que el seu pare va exercir la tutela, una cop la Britney va aconseguir ser lliure va declarar: “Crec que està molt clar, des del dia en què vaig néixer, que només he estimat, adorat i avalat la meva germana”.

Però la Britney no ho ha entès així i pensa demandar tota la seva família, inclosa la seva germana, per haver mirat cap a una altra banda quan el seu pare exercia una tirànica tutela sobre ella. En espera que els tribunals es pronunciïn, la cantant ha començat una guerra contra la seva germana petita després de la publicació d’un llibre de memòries: Things that I Should Have Said (Coses gú”) i altres de més conciliado­rs, en què mostra la seva decepció per les declaracio­ns de la seva germana i recorda que va arribar a esperar “dies” perquè respongués a les seves trucades.

A més, el seu advocat, Mathew Rosengart, ha enviat una carta en què exigeix a la germana petita de l’artista que “pari i desisteixi de fer referèncie­s despective­s cap a la Britney durant la campanya promociona­l”. “Si vostè no ho fa i continua amb la difamació, la Britney es veurà obligada a considerar-ho i a prendre les accions legals oportunes”. I ha afegit: “Tot i que la Britney no ha llegit i no té la intenció de llegir el seu llibre, ella i milions dels seus

Còmplices

B%itney i J mie Lynn v n n % juntes un ent%eg de p%emis del c n l Disney l’ b%il del 2017 que hauria d’haver dit).

La setmana passada, Jamie Lynn Spears va ser entrevista­da al programa Good Morning America, en què va confessar que “no sabia el que estava passant”, quan la seva germana va ser posada sota una tutela legal controlada pel seu pare, entre altres coses, perquè va coincidir amb el seu embaràs. I al llibre, precisamen­t, acusa la Britney de “llançar-la als llops mediàtics” quan va declarar davant del jutjat que volia “demandar tota la seva família”.

La Britney ha deixat de seguirla a les xarxes i a Instagram, ha publicat missatges, alguns, en to agressiu (“Només una escòria s’inventaria coses així sobre al

La Jamie Lynn va protagonit­zar la sèrie juvenil ‘Zoey 101’ i es va quedar embarassad­a amb 16 anys

seguidors estan sorpresos després de veure com l’ha tornat a explotar per obtenir guanys monetaris. Ella no ho tolerarà, ni hauria de fer-ho”, va insistir l’advocat a la carta.

L’últim capítol de la pèrdua de suports de la Jamie Lynn és que tenia intenció de fer una generosa donació de part dels beneficis del llibre a This Is My Brave, una ONG dedicada a ajudar i conscienci­ar sobre els problemes de salut mental. Tot i això, l’ONG ha decidit rebutjar la donació per la mala imatge que en aquests moments projecta la Jamie Lynn, que el proper 4 de febrer estrena a Netflix la segona temporada de Sweet Magnolias. ●

 ?? IMAGE GROUP LA / GE ??
IMAGE GROUP LA / GE
 ?? CICKELODEO­N ??
CICKELODEO­N
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain