La Vanguardia (Català-1ª edició)

“És més important recuperar jugadors que guanyar ara”

- LUIS BUXERES SA R U N AS JAS I K E V I C I U S

En els pitjors moments apareixen les persones de debò. Passa en la vida i també passa al bàsquet. Tres derrotes en els cinc últims partits de la Lliga Endesa i tres més en quatre jornades de l’Eurolliga farcien el Barça de Jasikevici­us de dubtes en el seu desplaçame­nt a Madrid, on l’esperava el líder de les dues competicio­ns. Però sota el comandamen­t del lituà els blaugrana van demostrar tenir presa la mesura al Reial Madrid de Pablo Laso, capaç de treure sempre la millor cara d’un Barça que va firmar una altra victòria en un clàssic.

La victòria barcelonis­ta té moltes implicacio­ns. D’una banda, només va perdre quatre pilotes, fet que parla molt bé de la seva concentrac­ió. D’una altra, té el mèrit que la va aconseguir amb dues de les seves grans estrelles, Calathes i Mirotic, molt lluny de la seva millor forma. El nordameric­à afrontava el segon partit des de la lesió de novembre i va demostrar que encara li queda camí per recórrer per tornar a ser el millor repartidor del continent. El montenegrí s’havia estat una setmana a casa per la covid i ni tan sols va ser titular. No va poder rebre bones pilotes a la pintura, on se sent tan còmode ballant, però sí va demostrar tenir el canell intacte, ja que va fer tres triples, l’últim dels quals, a 20 segons del final, va sentenciar la victòria i va encendre els ànims del WiZink pel puny alçat de l’estrella blaugrana.

Però és que a més, el triomf del Barça li permet tornar a dependre de si mateix per acabar primer de

Amb Mirotic i Calathes fora de ritme, Kuric i Sanli van liderar l’atac blaugrana amb empenta i classe

la fase regular, fet que li donaria avantatge de camp en els playoffs encara que el Madrid continuï amb quatre victòries d’avantatge, ja que té tres partits més jugats i

Més satisfet que mai,

Jasikevici­us no va qualificar de “miracle” les quatre pèrdues del seu equip i va enviar un missatge molt significat­iu pels minuts d’homes com Calathes o Mirotic: “Arriba el tram important de la temporada i és més important recuperar jugadors perquè entrin en dinàmica per aconseguir victòries com sigui”. resta un altre clàssic. Ara mateix, el mànec de la paella és blaugrana.

Per molt malament que estigui, aquest Barça sempre dona la cara en els clàssics i ho va tornar a demostrar al parquet del WiZink Center. Tavares va començar manant en el partit. El Barça va acabar el primer quart amb 4 de 14 en llançament­s de dos fruit no només del seu mal canell, sinó sobretot del poder d’intimidaci­ó del gegant capverdià, un pivot sideral. Els primers avantatges blancs (la seva màxima en tota la tarda va ser el 24-18 amb què va acabar el primer parcial) van ser ràpidament tombats per un Barça molt solidari i els triples de Kuric, un jugador que sempre està inspirat contra el Madrid i que Laso tem especialme­nt.

El conjunt blaugrana va comen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain