La Vanguardia (Català-1ª edició)

Badosa i Carreño deixen sol Nadal a Austràlia

El balear supera Mannarino a vuitens amb un tie-break per al record

- R E S U LTATS D E L S V U I T E N S D E F I N A L

A Rafael Nadal se li continua desembaras­sant el camí a Austràlia. El sorteig del quadre no li havia ni de bon tros somrigut, però per diferents circumstàn­cies els hipotètics rivals temibles de les últimes rondes, sobre el paper, ja no ho són tant. Si el deportat Novak Djokovic era la gran amenaça en semifinals, Alexander Zverev ho era a quarts. Tot i això, el tennista alemany, amb una dinàmica molt positiva des de la segona meitat de l’any passat (or a Tòquio, campió a Cincinnati i a la Copa de Mestres) continua negat en els tornejos de Grand Slam. El seu botxí va ser l’imprevisib­le Denis Shapovalov, ara oponent de Nadal en l’antepenúlt­ima ronda.

Totes aquestes conjecture­s de possibles enfrontame­nts servirien de poc si el balear no s’estigués escarrassa­nt. Qui li hauria dit fa un mes, quan es trobava tombat al llit per covid, que arribaria a la segona setmana de l’Open d’Austràlia amb relativa facilitat. I és relativa perquè sense el seu notable nivell mostrat desaprofit­ar una mala deixada de Nadal amb bola de set al seu favor, la més clara. No va ser decisiu a la xarxa i l’espanyol, poc procliu a donar segones oportunita­ts, el va passar. També va disposar Nadal de punts per tancar el primer parcial bastant abans, però va saber encaixar les salvades del seu rival. Aquella deixada li va passar factura a Mannarino, i no només en el resultat. L’adductor va sortir malparat en aquesta cursa a la xarxa

La catalana se’n va satisfeta però no va tenir el seu dia contra Keys: “Estic pujant de nivell”

i a poc a poc es va anar apagant. “Quan vaig arribar aquí no era candidat a res, cal ser realistes, però en l’esport les coses canvien molt ràpid. Vaig dia a dia”, va dir amb cautela Nadal, conscient que les seves possibilit­ats augmenten ronda rere ronda.

Nadal es queda sol a Melbourne. A quarts de final no estaran ni Pablo Carreño, sense opcions

Shapovalov' el se()en* Nadal s’enfrontarà demà amb el canadenc, que va sorprendre Zverev

 ?? PAUL CROCK / AFP ??
PAUL CROCK / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain