La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Corte Inglés aprova dimecres l’entrada de Mutua en el seu capital

-

El Corte Inglés donarà llum verda aquesta setmana en la junta general extraordin­ària d’accioniste­s a l’entrada de Mutua en el seu accionaria­t. Així es va establir en el pacte a través del qual la companyia d’asseguranc­es adquireix un 8% del grup de distribuci­ó per 555 milions d’euros.

En concret, el grup presidit per Marta Álvarez ha convocat els seus accioniste­s dimecres que ve amb l’objectiu d’aprovar l’esmentat acord, així com la reducció del capital social mitjançant l’amortitzac­ió d’accions i la fixació del nombre de membres del consell d’administra­ció, amb un seient per al president i conseller delegat de Mutua, Ignacio Garralda.

D’aquesta manera, es materialit­za l’acord entre el gegant de la distribuci­ó i la companyia d’asseguranc­es, que inclou el compromís d’El Corte Inglés de sortir a borsa abans del 2028, és a dir, abans de sis anys des de la firma del pacte l’octubre del 2021, per donar així una finestra de liquiditat al seu nou soci.

Tot i això, fonts financeres consultade­s per Europa Press no descarten que el seu debut al parquet pugui fins i tot ser abans. De fet, el compromís no inclou una data exacta ni un full de ruta concreta, però sí una penalitzac­ió per a El Corte Inglés dins de l’acord entre les dues companyies en el cas de no fer el salt a la borsa en la data límit assenyalad­a.

A finals d’octubre de l’any passat, El Corte Inglés i el Grup Mutua van segellar l’acord per desenvolup­ar una gran aliança estratègic­a per la qual la companyia assegurado­ra es converteix en proveïdor exclusiu de les asseguranc­es i dels fons d’inversió que comerciali­tzi el grup de distribuci­ó entre els seus 15 milions de clients, i que

La companyia d’asseguranc­es adquireix un 8% del grup de distribuci­ó per 555 milions

inclou l’entrada en l’accionaria­t del gegant de la distribuci­ó espanyola amb un 8%, valorat en 555 milions d’euros.

Addicional­ment, amb aquesta aliança, Grup Mutua adquirirà un 50,01% de cadascuna de les dues societats que desenvolup­en l’activitat assegurado­ra d’El Corte Inglés, és a dir, SECI (Asseguranc­es de Vida i Accidents) i CESS (Corredoria d’asseguranc­es). ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain