La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un mort i tres ferits a la Universita­t de Heidelberg per un suïcida

-

Un home armat amb un rifle va irrompre ahir en una sala de conferènci­es de la Universita­t de Heidelberg (sud-oest d’Alemanya) i hi va obrir foc, ferint quatre persones abans de llevar-se la vida poc després. Una dona de 23 anys que va rebre un impacte al cap va morir després de ser traslladad­a a l’hospital. Els ferits són dues dones més i un home.

Segons l’agència alemanya Dpa, l’homicida era un estudiant de biologia de 18 anys la identitat dels quals no va ser revelada. La policia, que va examinar al lloc dues armes de foc (una d’elles, una escopeta de caça amb els canons retallats), va afirmar que havien estat adquirides “a l’estranger”, va confirmar que l’atacant havia actuat en solitari i va descartar motivacion­s polítiques o religioses.

En un missatge de WhatsApp havia deixat escrit que era hora que les persones fossin “castigades”. En el moment dels fets, 30 persones es trobaven a la sala d’actes. Pel que sembla, el perpetrado­r va disparar a l’atzar i va sortir ràpidament de la sala, probableme­nt es va trobar amb policies a fora però no hi va haver intercanvi de trets, i es va suïcidar a la zona del jardí botànic del campus.

El diari Süddeutsch­e Zeitung recordava casos semblants recents en les institucio­ns educatives alemanyes. El 26 d’abril del 2002, dotze professors, una secretària, dos alumnes i un policia van morir al Gutenberg Gymnasium d’Erfurt quan un exalumne va irrompre a l’escola amb una motxilla plena d’armes. El jove de 19 anys es va suïcidar. L’11 de març del 2009, nou estudiants, tres professors i tres vianants van morir en una escola de Winnenden a mans d’un exalumne de 17 anys que va disparar amb la pistola del seu pare i després es va suïcidar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain