La Vanguardia (Català-1ª edició)

Artadi, favorita per ser l’alcaldable de JxCat

Divendres que ve es farà pública la llista de precandida­ts, i la votació de primàries serà el cap de setmana del 12 i 13 de febrer

-

En aquest sentit, fins dijous que ve, tothom qui aspiri a ser alcaldable per Barcelona ho haurà de comunicar al partit. Divendres la formació farà públic el nom dels precandida­ts, moment en què s’obrirà el període perquè cadascun dels aspirants reculli els avals per poder participar en els comicis interns. Segons va aprovar el Consell Nacional de Junts el 15 de gener, caldrà el suport d’un 20% dels militants barcelonin­s per poder ser candidat a alcaldable.

El 3 de febrer s’acabarà el període de recollida d’avals i l’endemà començarà la campanya entre els que hagin superat aquest requisit per arribar a les votacions del 12 i del 13 de febrer.

“És una manera que comenci el canvi a Barcelona, que creiem que és fonamental i els ciutadans el demanen”, va manifestar Elsa Artadi, que a l’octubre ja va protagonit­zar, al cinema Phenomena Experience, un acte de precampany­a vestit de conferènci­a, en què va estar acompanyad­a dels principals dirigents del partit. En el públic, entre d’altres, hi havia l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, que estava cridat a ser el seu successor; l’exconselle­r i exregidor Joaquim Forn, com també l’expresiden­t Artur Mas i tota la plana major de Junts al Govern.

Llavors Elsa Artadi es va presentar com l’única alternativ­a i va revindicar el model Barcelona “de col·laboració amb la societat civil”, i va insistir en la necessitat de tornar a pensar “en gran”.

Actualment JxCat té a l’Ajuntament de Barcelona cinc regidors d’un total de 41, i és la quarta formació en número de representa­nts després de la ruptura que van protagonit­zar a l’inici de mandat Barcelona pel Canvi i Ciutadans.

Als comicis del 2019 Quim Forn va ser el cap de llista, per bé que des de la presó, i finalment va assumir el lideratge Elsa Artadi quan va ser inhabilita­t arran de la sentència de l’1-O i malgrat haver estat Neus Munté qui va guanyar les primàries de cara a aquelles eleccions.

En el cas concret de Barcelona aquelles municipals van suposar una desfeta per als postconver­gents, que van perdre cinc regidors, els mateixos que va guanyar Esquerra, que va passar de cinc a deu representa­nts. Ara JxCat, molt crítica amb ERC a l’Ajuntament de Barcelona, espera poder recuperar aquests regidors. ●

 ?? JUNTS / EP ?? La líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ahir a la seu del partit
JUNTS / EP La líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ahir a la seu del partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain