La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cs vol més Urbana i el PP incideix en les subvencion­s

-

No s’esperen grans sorpreses, tot i que en política, els últims anys, ha quedat clar que pot passar gairebé tot. Junts per Catalunya va obrir ahir el procés per elegir candidat a Barcelona de cara als comicis municipals de l’any que ve. L’actual presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, va reiterar l’interès a ser cap de llista a la capital catalana. La dirigent, que va renunciar a formar part de l’actual Govern per la política municipal, és la favorita entre tots els que s’hi puguin presentar, si bé no es descarta que pugui ser l’única aspirant.

“El meu compromís per Barcelona és clar, ho he dit moltes vegades”, va reiterar ahir Elsa Artadi que va ser, en el càrrec de vicepresid­enta de JxCat, qui va sortir al faristol de la seu dels postconver­gents per donar compte del procés electoral intern que afecta Barcelona i que serà força ràpid: el 12 i 13 de febrer els militants ja votaran el cap de llista.

■ Mentre Artadi anunciava l’inici de les primàries, l’activitat de la resta de l’oposició no donava treva: fins divendres els diferents grups presentara­n les propostes que portaran al ple. La líder de Ciutadans, Luz Guilarte, després que en aquest mandat es pugui complir la fita que la ciutat arribi als 3.500 abans de la Guàrdia Urbana, va reclamar poder disposar de 4.500. Per la seva part, el president del PP, Josep Bou, va anunciar que el seu grup instarà el govern municipal en el ple a complir el compromís que va adquirir l’any passat de presentar un informe de les subvencion­s que ha atorgat des del 2014 després que Ada Colau hagi estat citada a declarar per subvencion­s a entitats afins.

Els aspirants a alcaldable tenen fins aquest dijous per informar que es volen presentar en el procés intern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain