La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t destina 31,5 milions en ajuts a empreses

-

El Departamen­t d’Empresa i Treball va destinar el 2021 un total de 31,5 milions d’euros a ajuts directes per a projectes industrial­s, un 77% més que l’any anterior i sis vegades més que el 2019, abans de la pandèmia. D’aquests, 18,6 milions es van destinar a plans de reindustri­alització de fàbriques que els seus accioniste­s havien decidit tancar.

El conjunt d’aquells ajuts, que inclouen 12,9 milions per als anomenats projectes d’alt impacte, van permetre crear o preservar més de 3.200 llocs de treball i mobilitzar 1.310 milions d’inversió, segons va explicar el conseller Roger Torrent.

Entre les taules de reindustri­alització en curs figuren, a més de la de Nissan, les referents al tancament de les plantes de Castellet i la Gornal i de Lliçà, i la de Mahle a Vilanova.

Els ajuts per a inversions d’alt impacte, considerad­es així pel seu esperat efecte tractor sobre altres companyies, han beneficiat 66 empreses,

Segons Torrent, aquests programes d’ajuts represente­n “el compromís del Govern per a l’impuls d’una economia industrial d’alt valor afegit i sostenible”. El conseller va considerar assequible l’objectiu que el pes de la indústria sobre el conjunt de l’economia catalana arribi al 25%, en termes de valor afegit brut. És un percentatg­e, va destacar, que ja tenen altres països de l’entorn, com Alemanya, i que també havia tingut Catalunya en el passat.

El conseller no va voler quantifica­r l’import del programa d’ajuts directes previst per al 2022, però va assenyalar que es preveu superar la xifra del 2021. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain