La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vueling tanca les bases de Barajas, A Coruña i Oviedo per ineficient­s

-

L’aerolínia Vueling tancarà les seves bases als aeroports de Madrid-Barajas, A Coruña i Oviedo, segons han confirmat fonts de la companyia i dels representa­nts dels treballado­rs. La low cost, pertanyent al grup IAG, argumenta que aquestes bases no són prou eficients i per això ha decidit no continuar operant-les. En canvi, assegura que sí que mantindrà la majoria de rutes, així com la totalitat dels llocs de treball de pilots i la resta de tripulació recol·locant-los en altres bases properes.

Des de Vueling expliquen que intenten ajustar al màxim els seus costos al nivell d’activitat i que les seves bases s’han vist afectades de manera diferent en funció de l’evolució de la pandèmia. Durant l’any 2020, sis d’elles (Madrid, A Coruña, Oviedo, Santiago, València i Alacant) van deixar de tenir avions en base per les restriccio­ns de mobilitat a conseqüènc­ia de la covid i la caiguda de la demanda.

D’aquestes, les de Madrid, A Coruña i Oviedo no han recuperat l’activitat al ritme esperat i ja no són rendibles per a l’aerolínia, per la qual cosa han decidit redissenya­r la seva xarxa. Així, les bases d’A Coruña, Oviedo i Madrid tancaran a partir de l’1 d’abril. Vueling continuarà volant a aquests aeroports però no tindrà avions en pernocta. La low cost ha ofert als treballado­rs afectats la possibilit­at de recol·locar-se en altres bases actives.

L’aerolínia té ara tres avions a la base de Barajas, amb 86 treballado­rs entre pilots (22) i tripulants de cabina(64). A A Coruña i a Oviedo hi ha un avió assignat en cadascuna, amb 30 i 29 empleats respectiva­ment. Els tancaments afecten en total 145 persones. Fonts dels treballado­rs expliquen que la majoria es recol·locarà a la base de Barcelona.

Pel que fa a les rutes afectades, Vueling deixarà de volar a sis destinacio­ns. Des de Barajas cancel·la la ruta a París-Charles de Gaulle i a Roma-Fiumicino, però manté les de Barcelona, Eivissa i Maó, que ja operava el 2019. A l’aeroport d’A Coruña cancel·la els vols amb Màlaga, Bilbao i Tenerife Sud, mentre que Oviedo conserva totes les rutes.

Vueling té bases a Barcelona (la principal), Bilbao, Santiago, València, Alacant, Sevilla, Palma, Eivissa, Tenerife, Las Palmas, París-Orly, Roma, Florència, Londres-Gatwick i Amsterdam.

La setmana passada va presentar la seva nova programaci­ó a Fitur, amb l’objectiu d’igualar l’activitat prèvia a la pandèmia i una important expansió internacio­nal. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain