La Vanguardia (Català-1ª edició)

Set migrants moren de fred en una barcassa amb 280 persones a Lampedusa

-

Set migrants que anaven a bord d’una barcassa en què hi havia aproximada­ment 280 persones van morir dilluns abans d’arribar a l’illa italiana de Lampedusa.

La majoria dels migrants procedien de Bangla Desh i Egipte, i tots van morir probableme­nt per hipotèrmia davant les baixes temperatur­es d’aquests dies.

“Una altra tragèdia; una vegada més plorem víctimes innocents. Tres víctimes més. Aquí continuem fent la nostra part amb prou feines, malgrat que el

Govern italià i Europa semblen haver-se oblidat de Lampedusa i els seus habitants. Però no podem seguir sols durant gaire temps”, va dir l’alcalde de la localitat, Toto Martello.

Martello va tornar a denunciar que l’illa allotja actualment 740 migrants, quan el seu centre d’acolliment té una capacitat per a uns 200. A Lampedusa han arribat aquests dies 58 migrants més rescatats pel Louis Michely, el vaixell finançat per l’artista Bansky.

Itàlia, una important ruta cap a Europa per a centenars de milers de sol·licitants d’asil i migrants, ha vist un augment en l’arribada d’embarcacio­ns en els últims mesos. Fins al 24 de gener, 1.751 migrants han desembarca­t als ports d’Itàlia en el que va de l’any.

Mentrestan­t, el vaixell Geo Barentsz, de Metges sense Fronteres, espera un port per desembarca­r 439 migrants rescatats. “Totes les nostres sol·licituds a Malta d’un port per desembarca­r amb seguretat han estat ignorades o denegada”, van explicar.

La directora mèdica, Alice Serracchie­ri, alertava que “la gent a bord està cansada i exhausta pel llarg viatge per mar i l’estada a Líbia ”. “Les males condicions meteorològ­iques d’aquests dies han augmentat el malestar general”, va afegir. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain