La Vanguardia (Català-1ª edició)

Proposta de llei per donar un sostre digne a 18.000 persones

El document presentat ahir al Parlament es focalitza a protegir les persones sense llar més cronificad­es

-

tre digne, d’acord amb els criteris fixats pel grup d’experts.

La futura llei també estableix l’obligatori­etat dels ajuntament­s d’assegurar l’empadronam­ent a tots els que el sol·licitin, encara que no tinguin domicili fix; de proporcion­ar-los un títol de transport, i de facilitar-los l’accés a la sanitat i als serveis de consigna, bugaderia i dutxa. Així mateix, prohibeix explícitam­ent que les ordenances municipals tipifiquin com a infracció administra­tiva la pràctica de la mendicitat.

Altres aspectes destacats són el deure dels ajuntament­s de localitats de més de 50.000 habitants, i amb un mínim de 20 persones sense sostre, de fer recomptes periòdics per poder tenir una fotografia com més

El document fixa l’obligatori­etat dels ajuntament­s d’assegurar a tothom l’empadronam­ent

fidel millor de la situació del sensellari­sme en cada ciutat, alhora que avançar en el repte de protegir i acompanyar aquest col·lectiu en el camí cap a l’emancipaci­ó. L’objectiu expressat ahir és regular per llei les actuacions i serveis que haurien de dur a terme les administra­cions públiques per garantir els drets dels homes i dones abocats a una vida al ras.

Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona, va destacar que “des d’un punt de vista econòmic és una llei que no requereix un gran inversió i que tindrà un elevat retorn social”.

La proposta de text legal va entrar al registre del Parlament com a proposició de llei signada pel grup Socialista i Units per Avançar, Esquerra Republican­a de Catalunya, Junts per Catalunya, la CUP, En Comú Podem, Ciutadans i el Grup Mixt, a més de comptar amb el suport de 35 organitzac­ions del tercer sector i de cinc col·legis profession­als. El calendari amb què es treballa apunta que pugui entrar en vigor a finals d’aquest any. ■

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? El catedràtic Antoni Milian, entre Jaume Castro (Sant Egidi) i Salvador Maneu (Sant Joan de Déu)
ANA JIMÉNEZ El catedràtic Antoni Milian, entre Jaume Castro (Sant Egidi) i Salvador Maneu (Sant Joan de Déu)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain