La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mesures pioneres en el pla d’habitatge

-

El projecte de remodelaci­ó del barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, al punt de l’Eix Bruc, continua avançant amb una nova fase en què es construirà un edifici d’habitatge protegit i dues escales mecàniques que augmentara­n l’accessibil­itat en una zona del barri que també s’adaptarà a la prioritat dels vianants.

A l’Eix Bruc, l’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha posat en marxa a la plaça Alfons Comín la construcci­ó d’un edifici de 38 pisos protegits en règim de lloguer per a ciutadans colomencs. El projecte té un pressupost d’adjudicaci­ó de 5,4 milions d’euros i està previst que l’obra es dugui a terme en 22 mesos. El bloc es construeix en un espai de 815 metres quadrats i se situa davant d’un altre edifici d’habitatge protegit, construït en la primera fase. Tindrà 38 pisos, un dels quals adaptat; 36 estacionam­ents, i un local comercial als baixos. Els pi

Santa Coloma de Gra■ menet va aprovar a l’ú ltim ple el pla local d’habitatge, amb què desplega mesures més contundent­s per donar resposta a les necessitat­s d’habitatge digne i accessible. L’alcaldessa, Núria Parlon, explica que “un dels eixos passa per ampliar el parc d’habitatge social”, un projecte que entronca amb el pla de rehabilita­ció municipal, un programa pioner a Espanya en què s’implica els veïns a través de les comunitats i escales en la renovació dels blocs, sense preocupar-se pel cost final.

al programa Renovem els Barris, l’Ajuntament activa l’Àrea de Conservaci­ó i Rehabilita­ció de l’ACR2Mas Marí, amb obres en diferents edificis d’acord amb les comunitats de propietari­s, les quals formen un conveni en què es compromete­n a pagar l’obra a través de quotes.

L’actuació a l’Eix Bruc és una operació de regeneraci­ó del barri del Fondo de Santa Coloma que connecta des de la rambla de Sant Sebastià fins a Badalona, i té tres àmbits d’actuació. El sector 1 es va dur a terme entre el 2009 i el 2013 i es va construir l’edifici Fondo, un equipament multifunci­onal que acull l’actual mercat, un supermerca­t, una llar d’infants i una biblioteca.

El sector 2 es va començar el 2006 i és el que s’està reactivant ara. Correspon a l’àmbit de la plaça Alfons Comín, que connecta amb els carrers Joan Valentí Escalas i Liszt. Es crea una nova plaça i es construeix­en dos edificis protegits, locals i aparcament­s.

El sector 3 es localitza entre els carrers Sant Pasqual i Circumval·lació, i resoldrà el tram final del carrer Bruc fins a Badalona mitjançant nous espais públics i més edificis d’habitatge protegit.

El sector 1 es va dur a terme amb l’aportació de fons Feder. El 2, conjuntame­nt l’Incasòl i l’Ajuntament, mentre que el tercer el duen a terme l’Impsol de la Generalita­t i l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona. ■

Santa Coloma té 36 equipament­s de mobilitat mecànica entre escales, rampes i ascensors

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain