La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de 4.500 habitatges sota lupa per les obres de l’L9

Els edificis al voltant de les futures estacions de Sarrià i Mandri se sotmeten a inspeccion­s prèvies de seguretat

- Aarc ona

Abans de començar a perforar el pou de 73 metres de profundita­t a la futura estació de Sarrià de la línia 9, toca assegurar-se que les obres no provocaran cap problema als immobles limítrofs. En això treballen des de fa dies els tècnics, que faran més de 4.500 inspeccion­s en habitatges, locals comercials i aparcament­s durant els pròxims mesos.

Una de les primeres actuacions que s’han dut a terme en reactivar les obres del tram central de l’L9 ha estat la instal·lació dels sensors dels equips d’auscultaci­ó als habitatges del carrer Pau Alcover i la zona limítrof de la Via Augusta. Són els veïns que durant deu anys han tingut davant un solar amb material d’obra abandonat i ara veuen com hi torna a haver moviment de camions i operaris al voltant. Les primeres excavacion­s es faran amb maquinària mecànica i a partir de certa profundita­t es faran microvolad­ures amb explosius.

El pla d’auscultaci­ó també arribarà a habitatges per on passi la tuneladora en el trajecte de 4,1 quilòmetre­s que té al davant des del passeig Manuel Girona fins a Lesseps i a la zona al voltant de la futura estació de Mandri. Allà es va retirar la grua fa gairebé un any i des d’aleshores s’ha cobert una part del pou per reurbanitz­ar la part superior, però encara queden per excavar uns quants metres.

Les inspeccion­s tècniques avaluen tant l’interior dels habitatges com els elements comuns dels edificis, així com el terreny per controlar possibles oscil·lacions del nivell freàtic. Les mesures de prevenció, vigilància i control d’obres d’aquest tipus es van endurir des de l’episodi de l’esfondrame­nt del Carmel.

Mentrestan­t, es continua avançant en la preparació de la tuneladora que és sota terra, amb la intenció de tornar a fer-la girar a la primavera, com va avançar La Vanguardia la setmana passada. L’efecte més visible és que s’ha reimplanta­t la zona d’obra a l’entorn del Camp Nou, per on s’accedeix fins a la màquina. Alhora, al pou de l’estació de Guinardó han començat els treballs per extreure la tuneladora de Lesseps, que ja no prestarà més servei. ●

 ?? ZBar elo a lB ?? Els operaris ja treballen al carrer Pau Alcover de Tres Torres
ZBar elo a lB Els operaris ja treballen al carrer Pau Alcover de Tres Torres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain