La Vanguardia (Català-1ª edició)

Puntual a les semifinals

Espanya estarà entre els quatre millors d’Europa per sisè cop seguit; va patir contra Polònia i Corrales va evitar l’empat amb dues aturades a les acaballes

- TONI !ÓPE" #ORDÀ 'A S E P R I N C I PA ! $ ( R % P I I

El bicampió d’Europa va imposar el seu estatus, va temperar l’angoixa i tornarà a figurar a l’elit continenta­l: Espanya serà a les semifinals de l’Europeu 2022 a Budapest divendres. Va patir, va tremolar, va estar a punt de cedir un empat als últims segons contra Polònia, però va emergir la figura de Rodrigo Corrales amb dues aturades seguides per certificar la victòria i el bitllet per estar entre els quatre millors d’Europa.

“S’ha tirat endavant el partit, però no hem jugat del tot bé. Ens ha perjudicat l’ansietat”, admetia Joan Cañellas, que tornava a l’equip després de perdre’s tres partits per la covid. El lateral de Santa Maria de Palautorde­ra, amb aplom i tres gols a la recta final, va aportar la calma a un equip que va estar a punt de patir mal d’altura.

Va ser un partit estrany. Espanya ho tenia tot a favor per accedir a semifinals: un empat li valia; el rival, cuer del grup, no s’hi jugava res, i a més, l’havia guanyat setmanes enrere en el torneig de preparació de Conca. I més favorable que es va posar per als hispans amb el dissuasiu 2-6 que va clavar en 9 minuts, galopant a cavall del contraatac, la seva millor arma.

Però va ser un miratge. No seria tan fàcil. Patryk Rombel va demanar temps i Polònia va començar a capgirar el partit i a complicar la vida a Espanya, que no va saber consolidar l’avantatge i rematar el duel. Primer, perquè Polònia va tancar millor la defensa pel centre, amb el porter Zembrzycki començant a treure mans (set aturades al primer temps). I en segon lloc, perquè els hispans van anar perdent els papers. Van relaxar el mur del 6:0, massa vulnerable, Corrales es va clavar en les cinc aturades i l’atac s’encallava. De manera que Espanya va encaixar un 4-1 i es va veure empatada (8-8, minut 17).

Jordi Ribera va parar el crono per reordenar l’equip, que va respondre amb dues contres seguides, de Casado i Aleix, per reestablir l’avantatge (8-10), que va mantenir fins al descans (13-14) aguantant l’intercanvi de cops.

Poc va canviar el panorama després de vestidors, tot i que Ribera va sortir amb Casado i Tarrafeta per controlar millor. Espanya no va poder sentenciar, tot i que aconseguia diverses vegades els tres gols de renda (16-19, 18-21, 2124), fins al 24-27 de Cañellas faltant 7 minuts. Polònia, entre els míssils de Daszek i les entremalia­dures de Moryto, tornava a enganxar-se i a ficar la por al cos. Sobretot amb el 27-28 a un 1m30s del final.

Llavors va arribar el pànic. Ri

Rodrigo Corrales es va erigir en heroi d’un matx que Espanya no va saber tancar tot i anar guanyant de 3 gols

bera va rescatar el seu equip amb un temps faltant 53 segons per muntar l’últim atac. Però van perdre la pilota i Polònia va estar a punt d’empatar dues vegades. Es va estavellar contra Corrales, que a la segona part sumava només una parada i un discret 6/26, i en el moment decisiu va aturar amb la mà a Moryto i amb el peu a Czuwara faltant 30 segons.

Espanya va evitar l’ensurt pels pèls i disputarà la sisena semifinal consecutiv­a d’un Europeu i la 10a en total. El rival sortirà del Dinamarca-França d’avui (20.30 h).

Espanya: Corrales, Solé (4), Maqueda (2), Guardiola, Peciña, Migallón, Fernández (3); Gurbindo (1), Sarmiento (1), Casado (4), Aleix Gómez (4, 1p), Cañellas (3), Tarrafeta (3), Figueras (3), Ariño, Pérez de Vargas (ps).

Parcials: 1-2, 2-6, 6-8, 8-10, 1112, 13-14 (descans); 14-16, 17-20, 21-23, 23-25, 25-27, 27-28. ●

?? MARriB eilionK / nFn ?? Adrià Figueras marca des dels sis metres un dels seus tres gols contra Polònia
MARriB eilionK / nFn Adrià Figueras marca des dels sis metres un dels seus tres gols contra Polònia