La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Senegal elimina Cap Verd, que es va quedar amb nou

-

mortals reportades al principi pels mitjans de comunicaci­ó locals.

El ministre de Comunicaci­ó va subratllar que el president camerunès, Paul Biya, ha ordenat l’“obertura d’una investigac­ió” per aclarir “aquest incident tràgic”, i ha enviat les seves “condolence­s” als familiars de les víctimes.

Els fets van passar uns 45 minuts abans del començamen­t del partit, quan els aficionats van empènyer una de les barreres d’entrada a l’estadi, segons va explicar el governador regional, Paul Bea.

A les imatges que circulen per les xarxes socials es pot veure com un nombrós grup d’aficionats proven d’accedir al recinte a través d’una porta

El Senegal va complir

■ amb els pronòstics i va eliminar Cap Verd per classifica­r-se per als quarts de final. Això sí, els Mané, Mendy i Gueye van patir més del compte. De fet, no van poder marcar fins que el rival es va quedar amb nou per les expulsions de Patrick Andrade i el porter Vózinha. En l’altre matx de la jornada, el Marroc va eliminar Malawi després de guanyar per 2-1. metàl·lica entreobert­a. Els que la van poder travessar es van salvar, però molts dels que van quedar al darrere van acabar sent aixafats per la gent que empenyia.

Fonts oficials asseguren que unes 50.000 persones havien intentat assistir al partit. L’estadi té una capacitat per a 60.000 espectador­s, però no estava destinat a estar ple, sinó a acollir un 80% de l’aforament a causa de les restriccio­ns per la pandèmia de la covid.

La Confederac­ió Africana de Futbol (CAF), en un comunicat oficial emès la nit passada, va explicar que està al cas de l’incident i que també està investigan­t la situació i provant d’obtenir més detalls sobre els fets. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain