La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Big Ben no tocarà més hores

Roethlisbe­rger diu adeu a una carrera tan brillant com polèmica

-

seu nom, però a escala nacional l’homenatge ha estat molt mesurat per als que solen rebre les grans estrelles de l’esport nord-americà. El motiu són les dues acusacions d’abusos sexuals formulades contra ell fa una dotzena d’anys. Una, per una empleada d’un hotel que va al·legar haver estat violada quan va anar a l’habitació per arreglar un televisor, i l’altra, d’una estudiant de Geòrgia que va denunciar un atac al bany d’una discoteca mentre dos policies fora de servei, amics de Roethlisbe­rger, vigilaven la porta perquè ningú no hi entrés... ni en sortís. En cap dels casos no es van arribar a presentar càrrecs. En el primer, perquè les proves havien estat contaminad­es, i en el segon, perquè la noia va canviar d’opinió i no va voler. Poc després, Big Ben es va casar (té tres fills) i es va convertir en un cristià fonamental­ista. En cada touchdown mira al cel amb l’índex cap amunt.

Roethlisbe­rger va ser, per aquests fets i malgrat proclamar la seva innocència, el primer jugador castigat per l’NFL sense necessitat d’una condemna criminal. Es va perdre els primers quatre partits del 2010. Tot i això, va liderar els Steelers a la Super Bowl, que va perdre contra Green

Bay. Però aleshores ja tenia dos anells; el primer, conquerit l’any següent al seu debut, malgrat haver fet un pèssim partit contra Seattle, i el segon, el 2008, en un dels finals més emocionant­s que es recorden, que va culminar amb un touchdown quan faltaven 35 segons que va segellar la victòria sobre els Cardinals.

Com a company es va guanyar molts enemics amb les seves crítiques. Com a

Com a quarterbac­k figura entre la reialesa de l’NFL, però com a persona s’ha guanyat molts enemics

quarterbac­k, molt corpulent (1,96 i 120 quilos), semblava els seus primers anys un autobús desbocat i era dificilíss­im de placar, però en l’ocàs de la seva carrera va haver de canviar d’estil i llançar la pilota ràpidament, cosa que li va fer perdre efectivita­t. El Big Ben de Londres tornarà a tocar hores a partir de la primavera, fresc com una rosa. El de Pittsburgh s’ha quedat callat.

 ?? MAd iBcceloTAF­F / REUTERS ?? Ben Roethlisbe­rger es retira després de 18 anys als Steelers
MAd iBcceloTAF­F / REUTERS Ben Roethlisbe­rger es retira després de 18 anys als Steelers

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain