La Vanguardia (Català-1ª edició)

Housfy ingressa 15 milions

La plataforma de gestió immobiliàr­ia preveu duplicar facturació el 2021 i doblar plantilla fins als 500 empleats aquest any

-

Cinc anys després del seu naixement, la plataforma immobiliàr­ia Housfy està en plena fase d’expansió. La start-up –fundada per Albert Bosch, Miquel A. Mora i Carlos Blanco– preveu tancar el 2021 amb uns ingressos de 15 milions d’euros, més del doble de l’any anterior, quan va facturar 6,2 milions.

“Vam començar com a intermedia­ris en la venda d’immobles sense gairebé comissions i, amb els anys, hem anat afegint diferents serveis. Especialme­nt, destaca la divisió de gestió d’hipoteques. Hem superat les 2.000 operacions en l’últim exercici, el doble de l’any anterior”, comenta a aquest diari Albert Bosch. El conseller delegat assegura que les dues divisions, la d’hipoteques i la de venda d’immobles, aporten el 80% dels ingressos mentre que la resta procedeix de serveis per a terceres agències immobiliàr­ies. En total, Housfy compta amb uns 5.500 clients a l’any.

Bosch reconeix que els bons resultats també s’expliquen per la decisió de retirar-se del mercat italià quan va esclatar la pandèmia. “Durant els primers mesos de la crisi, vam patir tensions fortes de tresoreria i vam haver de prioritzar el mercat espanyol per tirar endavant”.

Superada la pitjor fase de la pandèmia, la companyia preveu tornar a Itàlia i potenciar la seva presència a Portugal. “Esperem que els dos països aportin entre el 3% i 5% de les vendes el 2022”. Aquest any, la companyia també preveu llançar un servei buy to rent, que preveu gestionar la compra i el lloguer d’un immoble per a aquells clients amb estalvis que vulguin comprar un pis com a inversió.

La companyia té previsions ambicioses per a aquest exercici. Com a mínim, espera facturar 24 milions d’euros i duplicar la plantilla, passant dels 250 als 500 treballado­rs. La gran majoria, el 95%, treballen a la seu central de Barcelona, i la resta es reparteix entre Portugal i Madrid, ciutat on l’empresa té previst obrir una oficina física aquesta primavera.

Per afrontar aquest creixement, Bosch avança que Housfy vol tancar una ronda d’inversió aquest any per un valor que encara no pot concretar. Des del seu naixement el 2017, la companyia ha aixecat 22 milions d’euros, procedents de fons inversors com Seaya Ventures, DN Capital, Torch Capital, Cathay Capital i Banco Santander.

Bosch assegura que els inversors controlen al voltant del 45% de la propietat, mentre que l’equip fundador ostenta el 40% i els inversors a títol particular ( business angels) el 5% restant. ●

Nascuda el 2017, la ‘start-up’ preveu tornar a Itàlia, d’on es va retirar a l’inici de la pandèmia

 ?? LV ?? Albert Bosch, conseller delegat de Housfy
LV Albert Bosch, conseller delegat de Housfy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain