La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alemanya prohibeix la difusió del canal rus RT en alemany

-

Moscou va amenaçar ahir d’emprendre represàlie­s després de la decisió d’Alemanya de prohibir el servei en alemany de la cadena russa RT, considerad­a una eina per a la propaganda del Kremlin. El ministeri d’Exteriors rus va avançar ahir que la resposta afectarà els mitjans alemanys acreditats al país.

En ple auge de la tensió entre els països occidental­s i Moscou per Ucraïna, l’organisme alemany de control de mitjans MABB i la Comissió de Llicències i Supervisió (ZAK) van anunciar ahir que el canal RT Deutsch necessitav­a una llicència que complís amb el tractat de Mitjans Estatals d’Alemanya i no podia reemplaçar-la amb una llicència diferent.

“No es va sol·licitar ni es va concedir l’autoritzac­ió necessària segons la llei de mitjans”, va afirmar en un comunicat l’agència federal ZAK. Després de l’anunci, RT va dir que acudirà als tribunals.

Al desembre, YouTube ja va eliminar el canal de RT Deutsch al·legant que violava els estàndards de la comunitat, i l’organisme de control de mitjans de MABB a Berlín i l’estat de Brandenbur­g van dictaminar que RT Deutsch no era elegible per transmetre a Alemanya per raons de llicència.

La prohibició va portar a l’eliminació de RT Deutsch de la llista de canals que es transmeten des dels satèl·lits d’Eutelsat, encara que l’emissora subvencion­ada pel Kremlin va continuar transmeten­t contingut a la seva pàgina web.

RT Deutsch, que tenia fins a finals del 2021 per respondre als procedimen­ts, va al·legar al seu web que tenia una llicència sèrbia que li permetia transmetre a Alemanya sota una convenció europea sobre televisió transfront­erera. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain