La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’aprovació de la llei catalana antidesnon­aments s’ajorna per l’aturada de la Cambra

-

Una de les conseqüènc­ies de la inactivita­t de la Cambra acordada pels grups independen­tistes és que l’aprovació del dictamen sobre la llei contra els desnonamen­ts a Catalunya va quedar ajornada.

La comissió en què s’havia d’aprovar el projecte de llei per portar-lo al ple va haver de renunciar a la votació perquè els diputats d’ERC, Junts i la CUP es van absentar seguint la recomanaci­ó de la presidenta de la Cambra, Laura Borràs. La seva absència va obligar la presidenta de la comissió –la diputada del PSC, Mònica Ríos– a suspendre la sessió.

El retard de l’aprovació d’aquesta llei coincideix amb l’editorial publicat ahir pel tercer sector social –que aplega més de 3.000 entitats socials de Catalunya–, que al seu butlletí del gener reclama als grups polítics i a la Generalita­t que prenguin decisions per fer front a la crisi social a Catalunya. “La societat està exhausta a causa de la pandèmia –subratlla l’editorial–. Són gairebé dos anys de conseqüènc­ies socials i econòmique­s greus de què no s’ha escapat ningú, especialme­nt els col·lectius en situació de vulnerabil­itat, que viuen molt pitjor que abans”. Per aquesta raó l’editorial del tercer sector reclama “al Govern i als partits polítics que demostrin la seva responsabi­litat”.

L’editorial es remet al balanç que van fer les entitats a finals d’any en què reclamaven mesures urgents en matèria d’habitatge, ocupació i l’ingrés mínim garantit, alhora que reclamava recursos econòmics per al pla de rescat social que, malgrat que està inclòs en el pla de govern, no disposa d’una partida pressupost­ària pròpia, segons aquest informe. ■

El tercer sector demana al Govern i a les forces polítiques que prenguin decisions per fer front a la crisi social

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain