La Vanguardia (Català-1ª edició)

Denúncia dels veïns dels pisos ocupats de Sant Pere de Ribes

-

Els veïns que malviuen amb els ocupes dels blocs de pisos de lloguer del tram final del carrer Talaia de les Roquetes de Sant Pere de Ribes (Garraf) han passat de les paraules als fets. Dotze persones han presentat una denúncia penal al jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Vilanova i la Geltrú. Volen que s’aclareixi si l’alcaldessa Abigail Garrido i els comandamen­ts i agents de la policia local i els Mossos que van actuar en aquest cas d’ocupació il·legal van cometre els presumptes delictes de prevaricac­ió de funcionari públic, omissió del deure de perseguir delictes i desobedièn­cia i denegació d’auxili, o de qualsevol altre delicte que resulti de les diligèncie­s que es practiquin”.

Els veïns creuen que hi ha hagut “abandoname­nt” per part de l’Administra­ció i acusen els caps d’operacions i agents policials que van anar al lloc dels fets de no actuar per impedir els delictes.

L’Ajuntament i els Mossos d’Esquadra neguen que s’hagin desentès del cas. “No podem permetre situacions com aquestes. Ens hem plantat davant el problema i no pararem fins que se solucioni, ja que compartim amb els veïns la seva preocupaci­ó, que també és la nostra, i ens tenen al seu costat”, afirma l’alcaldessa.

Els veïns continuen atemorits. Quatre inquilins de pisos veïns dels ocupats ja s’han traslladat per la situació d’insegureta­t. L’acumulació de brutícia de l’aparcament s’ha incrementa­t i els veïns asseguren que els ocupes han espatllat ascensors i que hi ha hagut intents de robatori. El seu malson es va iniciar la nit del 25 d’octubre, quan ja hi havia dos pisos ocupats. Van utilitzar escales extensible­s i van pujar fins als pisos. Actualment hi ha una desena d’habitatges ocupats. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain