La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hugo Duro desequilib­ra

El València elimina el Cadis de Sergio González en un partit molt igualat resolt per l’exjugador del Reial Madrid quan faltaven deu minuts per al final

- CARLOS NOVO

Un València lluny de la seva millor versió es va ficar ahir a la nit a les semifinals de la Copa del Rei en derrotar el Cadis a Mestalla en un partit molt igualat que es va resoldre els últims deu minuts gràcies a un gol d’Hugo Duro després d’un córner mal defensat pels de Sergio González.

El València va patir fins molt a prop del final. Amb els de Pepe Bordalás van jugar Bryan Gil d’inici i l’exblaugran­a Ilaix Moriba, que va sortir al minut 67, els dos fitxatges del mercat d’hivern. Juan Cala va ser l’home del partit, per bé i per mal. Va ser qui va provocar el penal amb què el Cadis va aconseguir l’empat provisiona­l, després va tenir l’ocasió d’avançar el seu equip en una pilota que amb tot a favor va enviar al pal i per rematar la seva dissort, al minut 84, va enterrar les opcions del Cadis amb una entrada al centre del camp sobre Maxi sense venir a tomb, la típica puntada de peu de la impotència. Era la segona groga i Alberola Rojas el va enviar a la caseta.

La primera part va ser de domini del València, però sense ocasions clares. El Cadis no va crear perill, però la lesió d’Andone va posar al camp Lucas Pérez, també una altra adquisició d’aquesta finestra d’hivern.

Bryan Gil va oferir les jugades més perilloses per la seva banda però al minut 23 el València es va avançar al marcador per una via més tradiciona­l. Hugo Duro va guanyar en un salt Juan Cala i va posar una pilota amb safata a Guedes, que no va perdonar el mà a mà. El Cadis va protestar molt el gol perquè entenia que Duro havia fet falta en el salt, però no ho va apreciar així ni l’àrbitre ni el VAR.

El Cadis va millorar molt al segon temps, que va començar sense Alejo al camp, substituït per Salvi. Al minut 51 el Cadis va empatar amb un penal molt polèmic. Cala va demanar penal per una agafada de Comert a l’àrea. El suís també era un altre dels debutants. Lucas Pérez el va xutar ajustat a un pal i Jaume li va endevinar la intenció però, tot i que va arribar a tocar la pilota, no n’hi va haver prou per evitar el gol de l’empat.

A partir d’aquí van venir els millors minuts del Cadis perquè el València va acusar el cop. Sobrino gairebé fa un gol des del centre del camp i al cap d’un quart d’hora en un córner tret per Espino Cala va rematar al pal el que hagués estat l’1-2.

El partit va entrar en una fase de nervis i d’imprecisio­ns, sense dominador clar. Van entrar Negredo i Álex Fernández i el Cadis semblava més sencer i més decidit a buscar la victòria. Bordalás també va reaccionar amb canvis ofensius, es van afluixar les marques i tots dos tenien la victòria a l’abast de la mà. Hugo Duro va caure a l’àrea i tot el València va reclamar amb vehemència penal però l’àrbitre, molt a prop, va ordenar continuar.

Quan ja s’olorava la pròrroga va arribar el gol del València al minut 79 en un córner xutat per Carlos Soler i en què Hugo Duro es va avançar a tots i va cabotejar molt bé. La bola del València i la del Rayo ja són a les semifinals. ●

?? JOrc BalonM d niP ?? Hugo Duro celebra el gol del triomf per al València, ahir a la nit a Mestalla
JOrc BalonM d niP Hugo Duro celebra el gol del triomf per al València, ahir a la nit a Mestalla