La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dimiteixen quatre alts càrrecs de Johnson en un sol dia pel ‘partygate’

-

Com un degoteig. Dos alts càrrecs del Govern del primer ministre britànic, Boris Johnson, van presentar a última hora d’ahir la dimissió, elevant a quatre el nombre de persones del seu cercle que van renunciar en un sol dia.

Un portaveu governamen­tal va indicar que deixaran els seus càrrecs el cap de Personal, Dan Rosenfield, i el secretari privat de Johnson, Martin Reynolds. Tots dos van presentar la dimissió i “el primer ministre les ha acceptat”, va indicar la font.

Segons informacio­ns difoses les darreres setmanes, Rosenfield i Reynolds estaven implicats en les festes organitzad­es a Downing Street en contra de les restriccio­ns per la pandèmia, dotze de les quals són ara investigad­es per la policia.

Reynolds suposadame­nt va convidar un centenar de persones a una festa el 20 de maig del 2020, instant a portar alcohol per “aprofitar el bon temps”. Johnson ha admès que hi va assistir, però aclareix que pensava que era una trobada “de feina”.

La marxa d’aquests col·laboradors del líder conservado­r se suma a unes altres dues dimissions també anunciades ahir. Jack Doyle, el director de Comunicaci­ó del Govern, va deixar també el seu càrrec després que ho fes l’assessora Munira Mirza.

La notícia de la marxa de Doyle la va avançar el diari The Daily Mail, en el qual ell anteriorme­nt havia treballat, que va apuntar que la seva renúncia no està relacionad­a amb la prèvia

Salten el seu secretari privat, el cap de Personal, una assessora i el director de Comunicaci­ó

de Mirza, molt més dolorosa i políticame­nt significat­iva per al primer ministre.

Segons el diari, el dimissiona­ri, també implicat en l’escàndol de les festes, va explicar als seus companys que sempre havia tingut la intenció de treballar “només dos anys” dins el Govern, en el qual va entrar el 2020, i va reconèixer que les últimes setmanes de crítiques “han passat factura” a la seva vida familiar. ●

 ?? HENRY NICHOLLS / REUTERS ?? El primer ministre britànic, dimecres passat
HENRY NICHOLLS / REUTERS El primer ministre britànic, dimecres passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain