La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més núvols i menys temperat

- Meteoròleg Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Ahir i abans-d’ahir una bombolla càlida va provocar temperatur­es molt elevades, sobretot al sud-est, a Llocnou d’en Fenollet o a Xella, localitats de la comarca de la Costera a València, van registrar màximes de 29,5 °C i 29,4 °C respectiva­ment. La nit va ser càlida en cotes altes del Pirineu, amb mínimes a 1800 metres que no baixaven en alguns punts dels 10 °C. Malgrat continuar amb anticicló, la massa d’aire temperat es retira i és substituïd­a per una de més freda. Ens oblidem de la màniga curta del migdia de dimecres i li recomanem que demà vagi abrigat tot el dia. Però pluja generosa, ni olorar-la.

CATALUNYA

Nuvolosita­t variable, a estones abundant, però sense precipitac­ió. La temperatur­a baixa moderadame­nt, entrada d’una discreta tramuntana a la tarda. Demà s’obriran clarianes per l’oest i el Pirineu, més núvols a la costa i

ambient més fred, hivernal, algun lleuger plugim a la Costa Central, al voltant del Barcelonès o el Maresme. Diumenge les clarianes s’aniran imposant i les temperatur­es pujaran lleugerame­nt, però l’ambient serà l’adequat per a les dates. Més anticicló per als primers dies de la propera setmana.

ESPANYA I EUROPA

Borrasca potent impactant avui a Noruega. Atenció a una profundíss­ima borrasca que entre diumenge i dilluns afectarà Islàndia. Les pertorbaci­ons continuara­n molt lluny de nosaltres. A Espanya abundant nuvolosita­t poc desenvolup­ada, algun plugim a Galícia, a la tarda al Cantàbric i gotes a la meitat sud. Temperatur­a en descens, més acusat al nord i est. Demà nuvolosita­t traslladan­t-se a l’est amb algunes gotes, lleugeres pluges al Cantàbric i la temperatur­a continuarà baixant. Anticicló reforçant-se a partir de diumenge i ben bé fins dijous.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain