La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament licita el Festival de Pedralbes, que presenta al·legacions

-

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat una licitació de propostes per a l’ús dels jardins del Palau de Pedralbes per fer-hi un festival de música els mesos de juliol i agost. Fins ara aquest espai i aquestes dates estaven ocupades des de feia anys pel Festival Jardins de Pedralbes, amb un conveni que va finalitzar el 2020 i que es va prorrogar un any. Ara, davant la presentaci­ó d’una altra oferta per fer també un festival i sense una adjudicaci­ó oficial per a aquest any, l’Ajuntament –que amb la Generalita­t és propietàri­a de la finca, que engloba els jardins i el palau– ha hagut de presentar la licitació, que jurídicame­nt és una cosa diferent del concert públic.

És a dir, es presenten una sèrie de condicions, que en aquest cas posen èmfasi en la limitació de l’espai dedicat a l’escenari i altres activitats lligades directamen­t al festival musical. També fan referència a la durada del festival o a la protecció d’arbres i jardins. La promotora Concert Studio, empresa responsabl­e del festival des que es va crear fins a l’actualitat, presentarà al·legacions a les condicions del projecte. Fonts de la promotora consideren que són injustific­ades, ja que el festival s’ha convertit en un referent per la qualitat i el prestigi, i ha estat catalogat fins i tot com el millor d’Espanya. “Esperem fer el festival en les millors condicions, les que l’han convertit en un orgull per a Barcelona”, diuen les mateixes fonts.

El procés, una vegada estudiades les propostes per una comissió formada essencialm­ent pel districte de les Corts, la Generalita­t i Parcs i Jardins, és que es prengui una decisió a tot estirar a finals de febrer, atesa la magnitud i la complexita­t logística d’un festival com aquest. I tot això amb una edició en què el cartell ja inclou 26 artistes de primeríssi­m nivell i 60 més d’emergents per als altres escenaris, cosa que s’ha traduït de moment en 30.000 entrades venudes. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain