La Vanguardia (Català-1ª edició)

El pianista Javier Perianes debuta amb la Franz Schubert Filharmoni­a

-

El pianista Javier Perianes, sobre qui hi ha unanimitat a l’hora de considerar-lo un dels artistes amb més projecció internacio­nal dels últims anys, ofereix una sèrie de concerts aquest cap de setmana que suposen la seva estrena amb la Franz Schubert Filharmoni­a. En concret, l’aficionat podrà assistir avui mateix divendres al Teatre Tarragona de la ciutat catalana (20.30 h), demà dissabte al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès (20 h) i diumenge al Palau de la Música de Barcelona (17.30 h).

Aquest debut amb la formació orquestral esmentada tindrà lloc a més amb un programa molt atractiu, ja que interpreta­rà el tan infal·lible com bonic Concerto per a piano i orquestra núm. 21, de Mozart. El programa es completarà amb una de les simfonies més evocadores del romanticis­me com és la Italiana, de Mendelssoh­n, és a dir la Simfonia a més de l’Ober

de Schubert. Tot això per un Perianes que estarà acompanyat per la Franz Schubert Filharmoni­a sota la batuta de Tomàs Grau.

La carrera internacio­nal del pianista de Huelva confirma que els seus entregats aplaudimen­ts són justificat­s, ja que ha compartit escenari amb algunes de les orquestres més prestigios­es del món, i a més ha col·laborat amb directors de la talla de Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Yuri Temirkanov, Gianandrea Noseda, Vladimir Jurowski, Gustavo Gimeno, Simone Young, Juanjo Mena o Klaus Mäkelä.

A més d’haver deixat un immillorab­le record en festivals com els BBC Proms, Lucerna, La Roque d’Anthéron, Primavera de Praga, Granada, Vail, Blossom o Ravinia, Perianes, és premi Nacional de Música del 2012. La temporada passada també es va estrenar junt amb referèncie­s com la London Symphony Orchestra, l’Orchestra dell’Accademia Nazionale de Santa Cecilia o la Nederlands Philharmon­ic.

Aquesta vegada ho farà amb la Franz Schubert Filharmoni­a, abans coneguda com a Orquestra Simfònica Camera Musicae, formada per una nova generació de destacats músics catalans que actuen sota la batuta de Tomàs Grau, director titular i artístic des dels seus inicis. ●

 ?? CZAel nd’rJtZs cav’AZgueaA ?? Una imatge recent del pianista de Huelva
CZAel nd’rJtZs cav’AZgueaA Una imatge recent del pianista de Huelva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain