La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barça i Spotify, acord a punt

60 milions per la samarreta

-

El Barça vol anunciar la setmana entrant un dels acords més esperats. El de patrocini de la samarreta. Spotify, l’empresa de la reproducci­ó de música en streaming que té 381 milions d’usuaris (172 milions de pagament), és l’elegida. Aportarà uns 60 milions d’euros en funció d’alguns variables per lluir el seu logo a la samarreta del primer equip durant els pròxims quatre anys amb opció a ampliació.

Els executius de patrocinis i màrqueting del Barça defensen que es tracta d’una marca coneguda mundialmen­t i amb molta acceptació entre els joves, un soci ideal. Fa mesos que negocien amb el seu director general, l’empre

sari suec Daniel Ek, aficionat del futbol que ja va intentar l’any passat adquirir l’Arsenal. Va fer una oferta per valor de 2.400 milions d’euros però el propietari de l’Arsenal la va refusar. Daniel Ek és posseïdor, segons Forbes, d’una fortuna neta xifrada en 4.217 milions d’euros.

L’oferta que el Barça anunciarà assoleix els objectius que es va marcar la directiva que presideix Joan Laporta. L’empresa resultava complicada. No fa gaire, en l’etapa prepandèmi­ca, el Barça va arribar a ingressar gairebé 80 milions per any per publicitat a la samarreta, una de les més ben pagades del món. La japonesa Rakuten, presidida per Hiroshi Mikitani, posava 60 milions, mentre que els electrodom­èstics turcs Beko en desemborsa­ven 19 per lluir a la màniga i a la samarreta d’entrenamen­t. El coronaviru­s ho va truncar tot. Aquest curs, sense Messi, el Barça va firmar una pròrroga a la baixa amb Rakuten per 35 milions i Beko va renegociar per 10, només pel dia a dia, i va deixar d’aparèixer a la màniga.

Aquest acord podria no ser l’únic que el Barça assoleixi amb Spotify, que també negocia pels title rights del Camp Nou estrenant així el cognom de l’estadi blaugrana. Aquest acord, si es concretés, seria més endavant, perquè encara s’està discutint la xifra i l’estructura. Tots dos aspectes van molt lligats a l’operació de finançamen­t de 1.500 milions d’euros a tornar en 30 anys, amb cinc anys de carència en què no es pagarà capital, que el club va aprovar a l’assemblea de compromiss­aris per finançar l’Espai Barça. L’entitat va tancar l’operació de finançamen­t coordinada per Goldman Sachs, que ha posat en contacte amb el Barça diversos inversors internacio­nals.

Alguns són a Miami. Fins allà i fins dissabte ha anat Ferran Reverter, director general del club, per continuar negociant la inversió, que, en cas de comptar amb Spotify, resulta més atractiva per

Reverter va anar fins a Miami per estudiar les ofertes d’inversors interessat­s a finançar l’Espai Barça

què el Barça tindria un ingrés excepciona­l que atrauria i per tant milloraria les condicions d’inversió dels possibles finançador­s.

El que passa és que el Barça és partidari que el patrocini del Camp Nou sigui per als pròxims 15 anys perquè consideren que les condicions econòmique­s poden ser millors en un futur sense pandèmia, amb un projecte competitiu i un equip rodat, mentre que als inversors interessat­s els agradaria assegurar-se la trentena, temps que el Barça trigarà a tornar el crèdit aprovat amb els ingressos que generin les noves instal·lacions del club. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain